Comfortfood,  Pasta

Spaghetti met walnotenpesto en spekjes

Enkele dagen geleden kregen jullie het receptje voor de walnotenpesto te zien. Wat een toppertje. Pesto is natuurlijk niet het allergezondste en meest magere gerecht dat er bestaat, maar het is wel verdraaid lekker, toch? Niks mis met af en toe te zondigen. Ik vind pesto het aller lekkerst als het tot een simpele pasta omgevormd wordt. Dat is dan ook wat ik ermee maakte. Simpel, maar oh zo lekker. Het hoeft niet altijd veel en speciaal te zijn, als het maar lekker is! En ik beloof het jullie, dat is het echt.

IMG_5101

Benodigdheden, voor 2 personen:

200-230 g volkoren speltpasta

3-4 el walnotenpesto (het recept vind je hier)

200 g spekblokjes

bakje kerstomaten (20 tal tomaatjes)

handvol pijnboompitten

parmezaan

verse basilicum

peper

IMG_5099

Bereiding:

Kook de pasta gaar en spoel deze af met koud water. Als de pasta volledig koud is, meng je er de pesto onder. De hoeveelheid hangt een beetje van je eigen smaak af. Als je het maar heel lichtjes wilt, doe je niet te veel en wil je het tegenovergestelde laat je je maar eens goed gaan met de pesto.

Bak de spekjes krokant en zet apart zodat ze wat kunnen afkoelen. Snijd de kerstomaatjes in twee en rooster de pijnboompitjes tot ze goudbruin zijn. Voeg alles toe aan de pasta en meng. Neem een handvol verse basilicum en meng deze er ook onder.

Schep op en werk af met parmezaanschilfers, een blaadje basilicum en een draai aan de pepermolen.

Hmmmm, genieten maar!

IMG_5100

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *