Sla wraps met zalmsalade
Wat een gezond maaltje, deze sla wraps met zalmsalade. Het is ook een voedzaam en vullend gerecht omdat we rijst toevoegen aan onze zalmsalade. Zo krijgen we toch nog wat extra energie binnen om de dag door te komen. Want ik eet dit namelijk heel graag als lunch. Je kan de zalmsalade met rijst perfect op voorhand klaarmaken, waardoor de lunch heel snel in elkaar steekt. Yay!
Zalm, rijst & sla
Deze sla wraps met zalmsalade hebben het echt allemaal, als ik erover nadenk. Het is gezond, voedzaam, verzadigend en gemakkelijk om te maken. Je kan het goed op voorhand klaarmaken én het is een goedkoop gerecht. Je kan het ook mealpreppen voor bijvoorbeeld 2 dagen na elkaar. Eén keer werken, twee keer eten. Zullen we aan de slag gaan?
Wat heb je nodig?
- Mini kropsla of baby gem lettuce
- Rijst: naar keuze, maar ik verkies witte voor dit gerecht
- Zalm uit blik
- Srirachamayonaise: Of mayonaise en sriracha die je onder elkaar mengt.
- Komkommer
- Kerstomaten
- Lente-ui
Wat moet je doen?
Het is heel simpel. Je moet gewoon je rijst koken en volledig laten afkoelen. Dan doe je dit in een mengkom en mag daar de zalm uit blik bij. Even mengen en dan enkele lepels srirachamayonaise toevoegen. De hoeveelheid kies je een beetje zelf. Wat je zelf graag hebt.
Dan breek je de blaadjes kropsla van de stronkjes en leg je ze op een groot bord. Je verdeelt er de zalmsalade over en dan moet je enkel nog afwerken met blokjes komkommer, kerstomaat en ringetjes lente-ui en eventueel nog extra srirachamayonaise. Super lekker!
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.
Tips:
- Je kan de zalmsalade met rijst gemakkelijk op voorhand klaarmaken. Als je het gerecht volledig op voorhand wilt klaarmaken, dan kan dat ook. Dek het dan af met plasticfolie of bewaar de sla wraps in een afgedekte doos/schaal.
- Srirachamayonaise: Je kan dit voorgemaakt kopen in de winkel maar je kan het ook gemakkelijk zelf maken door mayonaise en sriracha met elkaar te mengen. Qua verhouding tel je voor elke 2 eetlepels mayonaise ongeveer 1 theelepel sriracha.
- Wil je wat extra crunch toevoegen: Probeer dan eens af te werken met sesamzaadjes, pompoenpitten of pindanootjes.
- Vervang de zalm gerust een keertje door tonijn uit blik.
- Je kan gerust avocado aan dit gerecht toevoegen. Gewoon wat blokjes over de salade, lekker!
- Bewaren: Dit gerecht bewaart twee dagen in de koelkast.
Smakelijk!
Vind je dit een leuk en lekker gerechtje? Dan zijn deze gerechten misschien ook wel iets voor jou.
- Sla wraps met kipgehakt
- Gezonde tonijnsalade
- Omelet met provolone en groentjes
- Belegde croissant
- Orzosalade met worst en feta
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Sla wraps met zalmsalade
Ingrediënten
- 100 g witte rijst
- 1 blik zalm 155g uitgelekt gewicht
- 2 el srirachamayonaise
- 2 stronken mini kropsla baby gem lettuce
- 1/4 komkommer in blokjes
- 10 kerstomaten in 4 gesneden
- 1 stengel lente-ui in ringen
Instructies
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Laat volledig afkoelen en doe in een mengkom.
- Voeg de zalm toe aan de rijst.
- Voeg de srirachamayonaise toe, kruid met peper en zout en meng.
- Trek de blaadjes los van de stronkjes sla. Leg ze op een bord en vul op met de zalmsalade.
- Werk af met komkommer, kerstomaat en lente-ui en eventueel nog wat extra srirachamayonaise. Smakelijk!
3 Comments
Liesbeth
Klinkt superlekker! Welke zalm uit blik koop jij? Alvast bedankt voor de tip!
As Cooked By Ginger
Hoi! Ik koop gewoon een simpel blik zalm in eigen nat bij Delhaize 🙂
Pingback: