Vooraanzicht van een groot bord met rundercarpaccio en een grote salade erop. afgewerkt met balsamicocrème
Lunch,  Salades,  Vlees

Salade carpaccio

Deze salade carpaccio is echt té lekker en zeker één van mijn lievelingssalades. Het is iets kostelijker dan de meeste salades, maar zeker de moeite waard. Je kan het perfect voor een zomers etentje klaarmaken, in het klein als voorgerechtje of in het mini als hapje. Het is dus een hapje, voorgerecht én hoofdgerecht ineen, afhankelijk van de portie.  

De smaakcombinatie van olijven, pijnboompitten, croutons, parmezaan, rucola en dan, het lekkerste: balsamico. Hmm! Heerlijk, toch. 

Easy peasy te maken en in een wip klaar!

Wat heb je nodig?

  • Rundercarpaccio: zo vers mogelijk
  • Rucola en gemengde sla
  • Halfzongedroogde tomaten
  • Kerstomaten
  • Komkommer
  • Olijven: zwarte en groene
  • Pitten: Pijnboompitten en zonnebloempitten
  • Parmezaan
  • Balsamicocrème

Wat moet je doen?

Halveer de kerstomaten en snijd de olijven, de komkommer en de zongedroogde tomaten in stukjes. Doe de sla en rucola in een mengkom en doe de gesneden groentjes erbij. Rooster de pijnboompitten en de zonnebloempitten tot ze mooi goudbruin zijn, laat ze even afkoelen en voeg vervolgens toe aan de salade. Snijd met de dunschiller zoveel parmezaanschilfers als je wilt en voeg toe aan de salade. Giet een flinke scheut olijfolie over de salade en kruid met flink wat peper en zout en meng goed.

Beleg twee grote borden met het vlees en kruid met peper en wat zout. Schep er een grote berg salade op. Werk af met een streepje balsamicocrème.

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Zorg ervoor dat je carpaccio zo vers mogelijk is.
  • Gebruik kwaliteitsvolle ingrediënten voor de beste smaak. Zeker de olijfolie kan een verschil maken voor deze salade carpaccio.
  • Op voorhand maken: Je kan de salade al op voorhand maken, doe er dan nog geen olijfolie onder en meng de kerstomaten er ook niet te fel onder zodat het geheel niet te nat wordt. De rest kan je à la minute doen.
  • Bewaren: Je kan dit nog een dagje bewaren àls je carpaccio dagvers was.
  • Serveren: Ideaal als hoofdgerecht, zeker bij mooi weer. Maar ook perfect om te serveren als hapje of voorgerecht.

Dol op frisse salades zoals deze? Check dan zeker eens volgende gerechtjes.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Vooraanzicht van een bord met carpaccio en daarop een grote salade afgewerkt met balsamicocrème

Salade carpaccio

As Cooked By Ginger
Een heerlijke salade carpaccio, zoals ik hem zelf altijd maak. Een favoriet ten huize Ginger!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hapje, Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 50 g rucola
  • 50 g gemengde sla kies voor een donkere mengeling
  • 8 half zongedroogde tomaten in stukjes
  • 16 kerstomaten in vier gesneden
  • 1/2 komkommer in kleine blokjes
  • 20 tal olijven mengeling van groene/zwarte/kalamata
  • 20 g pijnboompitten geroosterd
  • 20 g zonnebloempitten geroosterd
  • 100 g parmezaanschilfers
  • 300 g rundercarpaccio
  • balsamicocrème
  • peper, flakey zeezout, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Meng de rucola, gemengde sla, half zongedroogde tomaten, kerstomaten, komkommer, olijven, pijnboompitten, zonnebloempitten en parmezaanschilfers.
  • Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
  • Spreid de carpaccio uit over twee borden. Besprenkel met een klein beetje olijfolie en kruid met peper en het flakey zeezout.
  • Verdeel de salade erover.
  • Werk af met balsamicocrème. Smakelijk!
Trefwoord Carpaccio

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept