Salade carpaccio
Dit gerecht is echt té lekker en zeker één van mijn lievelingssalades. Het is iets kostelijker dan de meeste salades, maar zeker de moeite waard. Je kan het perfect voor een zomers etentje klaarmaken, in het klein als voorgerechtje of in het mini als hapje. Het is dus een hapje, voorgerecht én hoofdgerecht ineen, afhankelijk van de portie.
De smaakcombinatie van olijven, pijnboompitten, croutons, parmezaan, rucola en dan, het lekkerste: balsamico. Hmm! Heerlijk, toch.
Easy peasy te maken en in een wip klaar!
Benodigdheden, voor 2 personen:
250-300 g rundercarpaccio, te vragen bij de slager en best de dag zelf kopen
1/2 bakje rucola
1/2 zakje gemengde donkere sla
8 halfzongedroogde tomaten
16 tal kerstomaten
1/2 komkommer
zwarte en groene olijven (2x een handje)
pijnboompitten en zonnebloempitten (hoeveelheid naar keuze)
croutons (kleintjes)
parmezaan
olijfolie, balsamicoazijn en -crème
peper, zout, oregano
Bereiding:
Halveer de kerstomaten en snijd de olijven, de komkommer en de zongedroogde tomaten in stukjes. Doe de sla en rucola in een mengkom en doe de gesneden groentjes erbij. Rooster de pijnboompitten en de zonnebloempitten tot ze mooi goudbruin zijn, laat ze even afkoelen en voeg vervolgens toe aan de salade. Snijd met de dunschiller zoveel parmezaanschilfers als je wilt en voeg toe aan de salade. Giet een flinke scheut olijfolie over de salade en vervolgens een royale hoeveelheid balsamicoazijn. Kruid met flink wat peper, een beetje zout en nog wat oregano en meng goed.
Beleg twee grote borden met het vlees en kruid met peper en wat zout. Schep er een grote berg salade op. Werk af met de croutons en een streepje balsamicocrème.
Té goed, beloofd.
TIP: Doe nooit op voorhand je croutons bij de salade, anders zullen ze erg plat worden.
Smakelijk!
Laurence