Lunch,  Pasta,  Vis

Pastasalade met tonijn en groentjes

Af en toe moeten we onze standaardboterhammen, cracotten,… achterwege laten en onze lunch pimpen. Vind je ook niet? Ikzelf ben nogal autistisch als het op mijn lunch op het werk aankomt. Enkele crackers met wat platte kaas, een yoghurtje en een stukje fruit. Meestal een kiwi. Bijna altijd een kiwi, sporadisch afgewisseld met druiven. Autistisch dus. In het weekend mag het al eens wat fancy’er zijn. Ik maakte deze lunch op zondag. We hadden iets hartigers nodig na ons avondje stappen. Maar deze lunch is ook perfect voor op het werk. Heel lekker en smaakvol. Niet het meest gezonde dat je als lunch kan kiezen, gezien de mayo (vervangen door mosterd-yoghurt dressing kan, vermoed ik, ook). Maar toch echt wel lekker hoor.

IMG_8248

Benodigdheden, voor 3-4 personen (als lunch):

200 g spirelli

1 blik tonijn

2 stengels pijpajuin

15 zilveruitjes

1/2 komkommer

handvol radijzen

klein blikje maïs

10 groene olijven (ongeveer)

16 kerstomaten (ongeveer)

handvol preischeuten

2 el mayonaise

peper, zout, gedroogde basilicum

IMG_8247

Bereiding:

Kook de pasta gaar en spoel hem af onder koud water. Laat de pasta afkoelen. Snijd alle groentjes in stukjes of schijfjes. Voeg alle ingrediënten bij de pasta.

IMG_8249

Kruid met een flinke snuf basilicum en peper en zout. Voeg de mayonaise toe, ik deed er 2 el in, maar voel je vrij om het naar smaak toe te voegen. Meng alles goed door elkaar en je lekkere lunch is klaar.

Laat het smaken!

IMG_8246

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *