Lunch,  Pasta,  Salades,  Vlees

Orzosalade met worst en feta

Wat een lekker en zonnig gerecht, deze orzosalade met worst en feta. Fris, boordevol verse kruiden en krachtig door de feta en venkelworst. Genieten, dat is het.

Het is een gerecht dat je perfect op voorhand kan klaarmaken, waardoor het een hele goede lunch on the go is. Gewoon ’s morgens uit de koelkast halen en ’s middags heb je een gezonde en voedzame lunch. Verder is het natuurlijk ook perfect als licht avondmaal. Succes bij het hele gezin gegarandeerd.

Voorraadkast en diepvries

Binnen een dikke twee maanden verhuis ik met mijn gezin terug van Cleveland naar België. Op vlak van eten betekent dat: De voorraadkast en diepvries leeg eten zodat we zo weinig mogelijk, en liefst niets, moeten weggooien. Challenge accepted!

Ik vond nog een pak venkelworst in de diepvries en een restje orzo in de kast. Het was zonnig en warm buiten dus ik dacht: We maken er een salade van. Lekker, lekker, lekker!

Wat heb je nodig?

  • Orzo: Altijd lekker om te gebruiken voor koude pastasalades.
  • Venkelworst: Zo lekker maar niet altijd gemakkelijk te vinden. Gebruik gerust een andere soort worst die je wel gemakkelijk kan vinden en je lekker vindt.
  • Feta: Ik gebruikte gemarineerde feta met Meditteraanse kruiden, maar een gewone blok feta is zeker zo lekker.
  • Amandelen en pompoenpitten: Voor de crunchy toets!
  • Verse kruiden: Peterselie en basilicum, mijn 2 favorietjes.
  • Komkommer: Voor een frisse, sappige en toch krokante toets aan je gerecht. En om extra groentjes toe te voegen, natuurlijk.
  • Lente-ui: Een gigantische smaakmaker voor pastasalades.
  • Dressing: Die houden we heel simpel en we voegen gewoon citroen en olijfolie toe.
  • En peper en zout kunnen natuurlijk ook niet ontbreken.

Hoe maak je het?

Je begint met de ingrediënten die je moet warm maken en nadien moet laten afkoelen. De orzo en de worst. Kook de orzo gaar. Ik voeg altijd een bouillonblokje toe aan het water wanneer ik pastasalades maak. Bak de worst en laat zowel de pasta als worst volledig afkoelen.

Verder is het een kwestie van gewoon alles te snijden en onder elkaar te mengen. Besprenkelen met olijfolie en citroensap, en klaar!

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Zoals in de ingrediëntenlijst omschreven, kan je altijd voor een andere type worst gaan als je venkelworst niet kan vinden.
  • Extra toevoegingen: Voeg gerust olijven, kappertjes, kerstomaten, pijnboompitten,.. toe. Dit is een gerecht waar je gemakkelijk mee kan spelen.
  • Op voorhand klaarmaken: Je kan het gerecht volledig op voorhand klaarmaken. Meer nog, het is op zijn lekkerst als het al enkele uurtjes in de koelkast gestaan heeft.
  • Bewaren: De salade blijft nog 2 dagen goed in de koelkast.

Laat het smaken!

Op zoek naar meer pastasalades? Check dan zeker eens deze toppertjes.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Orzosalade met worst en feta

As Cooked By Ginger
Een lekkere, zonnige orzosalade met worst en feta. Boordevol gezonde ingrediënten die je met een gelukkig en voldaan gevoel zullen achterlaten. Yum!
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 venkelworsten of andere worst/chipolata naar keuze
  • 100 g orzo
  • 125 g feta verkruimeld
  • 1/2 komkommer in blokjes
  • 8 takjes verse peterselie versnipperd
  • 12 blaadjes verse basilicum versnipperd
  • 2 stengels lente-ui in ringen
  • 50 g amandelen grof gehakt
  • 40 g pompoenpitten
  • sap 1/2 citroen
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Bak de worsten gaar en laat nadien volledig afkoelen. Snijd in schijfjes.
  • Kook de orzo, voeg eventueel een blokje kipbouillon toe aan het water, en laat volledig afkoelen. Voeg een beetje olijfolie toe aan de pasta zodat hij niet gaat plakken.
  • Meng de orzo met de worst, feta, komkommer, peterselie, basilicum, lente-ui, amandelen en pompoenpitten.
  • Besprenkel met het citroensap en olijfolie en kruid stevig met peper en zout. Meng goed en eet meteen of zet enkele uren in de koelkast. Persoonlijk vind ik de salade het lekkerst als hij even in de koelkast heeft gestaan. Smakelijk!
Trefwoord Feta, Pastasalade, Worst

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept