Comfortfood,  Gevogelte,  Lunch

Quinoa met gehakt, shiitake en rucola

Ik heb nog eens een ‘Help, ik weet niet wat ik moet maken en verzin maar iets’-gerechtje voor jullie. Ik was op een vrijdagavond onvoorbereid op het eten en belde het lief om te vragen wat het moest worden. Op twee minuten tijd, na wat gebrainstorm en top teamwork, kwamen we op een aantal ingrediënten die het lief uiteindelijk ging halen. En wat bleek? Top! Wat een panieksituatie al niet teweeg kan brengen. Creativiteit op zijn best. Een simpel, maar heerlijk en gezond maaltijdje. Kan je ook perfect op voorhand maken en meenemen naar je werk als lunch. Een multifunctioneel gerecht, noemen we dat.

Benodigdheden, voor 2 personen:

150 g quinoa

300 g kippengehakt

1 teen look

1 sjalot

1/2 rode peper

250 g shiitake

zakje rucola

vleesbouillonblokje

flinke scheut witte wijn

rozemarijn, tijm, peper, zout

olijfolie

verse bladpeterselie

Optioneel: nootje naar keuze (cashews, amandelen, pinda’s, pompoenpitten)

Bereiding:

Doe de quinoa in een pot en voeg twee glazen water toe en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat pruttelen totdat het water volledig weg gekookt is. Zet apart en houd warm door de deksel op de pot te plaatsen.

Snipper de ui, look en rode peper fijn en stoof aan in een klein scheutje olijfolie. Voeg het kippengehakt toe en roer zodat het wat uit elkaar valt.

Snijd de shiitake in stukjes en stoof aan in een goede scheut olijfolie. Wanneer de champignons de olie hebben opgenomen, voeg je een (zeer) flinke scheut witte wijn toe. Laat goed uitkoken. Kruid met rozemarijn, tijm en peper en zout.

Neem de pot met quinoa, voeg het gehakt toe en meng. Voeg vervolgens de shiitake toe, met een beetje van het vocht. Neem een flinke handvol rucola en meng deze er ook onder. Versnipper wat verse bladpeterselie die je er ook onder mengt.

TIP: als je graag wat extra crunch wilt toevoegen, rooster dan wat nootjes naar keuze en voeg toe. Ik nam amandelen.

Schep het mengsel in twee mooie kommen en werk af met wat rucola en verse bladpeterselie.

Héél lekker!

Smakelijk.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *