Fruit,  Muffins & Gebakjes

Rabarbermuffins

Yes, het is zondag bakdag. Eén van mijn favoriete dagen en één van mijn favoriete categorieën op de blog. Bakken is altijd leuk. Bakken is experimenteren, knoeien, soms wat vloeken (ik verbrand me met de regelmaat van de klok aan de oven), genieten, smurrie maken, uw handen vuil maken, smullen, een lekker geurtje in huis,… Kortom, het is top! Buiten de brandwonden gerekend dan wel, maar die neem ik er wel bij. Daar wordt een mens hard van. Plus, het lief moet me dan altijd verzorgen en dat doet ie zo schattig. Elk nadeel, heeft zijn voordeel.

Terug naar het gebak. Onze buren waren zo lief om ons wat stengels rabarber uit hun eigen tuin te geven. Klaar voor gebruik. Ik besloot er een zoete lekkernij mee te maken: Vanillemuffins met rabarber. Lekker!

Benodigdheden, voor 8 muffins:

250 g bloem

1,5 tl bakpoeder

snuf zout

100 g suiker

1 zakje vanillesuiker

1 ei

180 ml melk

50 ml zonnebloemolie

120 g rabarber, in blokjes

1 el maïzena

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Zeef de bloem en voeg er het bakpoeder en zout aan toe. Meng in een andere komt de suiker en vanillesuiker met het ei, melk en zonnebloemolie. Klop stevig los met de garde en giet het dan bij de droge ingrediënten. Meng tot één geheel. 

Voeg de maïzena toe aan de rabarberblokjes, meng goed en voeg toe aan het beslag. Neem vervolgens een muffinplaat en vul de gaatjes met muffinpapiertjes. Verdeel het deeg over de gaatjes en bak 20 minuten. Prik erin om te zien of ze gaar zijn. Zo niet, zet je ze nog 5 minuten bij. 

Laat afkoelen en geniet ervan!

Laurence 

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *