Comfortfood,  Ovenschotels,  Veggie

Lasagne van gepaneerde aubergine

Holy moly, dit is een Γ©chte topper. Jullie kennen de typische Melanzane wel. Het overheerlijk Italiaans gerecht waarbij er een lasagne van aubergines gemaakt wordt. Het is absoluut verrukkelijk, maar af en toe doet deze Ginger eens iets anders. Dus, dacht ik, we gaan er gepaneerde aubergines van maken. Paneermeel, parmezaan en veel kruiden later werd dit lekker gerechtje geboren.Β 

Benodigdheden, voor 2-3 personen:

2 aubergines

3 eieren

ongeveer 100 g paneermeel

40 g parmezaan (ongeveer)

gedroogde oregano, basilicum, rozemarijn, peterselie

peper, zout

1 bol mozzarella

2 tomaten

1 sjalot

1 teen look

1 tomatenblik

verse basilicum

olijfolie

Bereiding:

Snijd de aubergines in schijfjes en leg ze op keukenpapier. Doe er wat zout op en laat ze 30 minuten rusten. Dep ze erna droog met wat keukenpapier. Klop de eieren los in een kommetje. Neem een groot bord en doe er flink wat paneermeel op. Zo’n 100 g, rasp zo’n 40 g parmezaan en meng het onder het paneermeel. Voeg 1 el oregano, 1 el basilicum en 1 tl rozemarijn toe. Kruid stevig met peper en een beetje zout. Meng.

Verwarm de oven voor op 180Β°C. Neem een bakplaat en bedek deze met aluminiumfolie (of bakpapier). Dip de schijfjes aubergine eerst in het ei en doe ze dan in het paneermeel. Zorg dat de schijfjes volledig bedekt zijn met paneermeel. Leg ze op de bakplaat en zet 20 minuten in de oven. Draai ze hierna om en zet ze nog eens 10 minuten terug.

Terwijl de aubergines in de oven staan, maak je je tomatensausje. Versnipper de sjalot en ui fijn en snijd de tomaten in kleine blokjes. Stoof de sjalot en ui aan. Voeg de verse tomaten toe wanneer de ui glazig is. Laat even stoven zodat de tomaten plat kunnen worden en voeg dan het tomatenblik toe. Kruid met peper, zout en een flinke snuf oregano, basilicum en peterselie. Laat op een laag vuurtje pruttelen totdat de aubergines klaar zijn.

Neem de aubergines uit de oven en neem een grote ovenschaal. Leg de volledige bodem ervan vol met de schijfjes. Doe daarover een laagje tomatensaus en daarover weer aubergineschijfjes. Doe zo verder tot alles op is. Eindig met wat stukjes mozzarella en zet het geheel nog eens 10-15 minuten in de oven of totdat de mozzarella goudbruin ziet.

Haal de schaal uit de oven en geniet!

Om duimen en vingers af te lekken.

Smakelijk!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *