Cake & Taart,  Fruit

Zondag Bakdag: Rabarber-Galette

Rabarber, het heerlijk zure fruit. We worden ermee doodgegooid rond deze tijd van het jaar. Onze buren hebben rabarber in de tuin staan en dat groeit als gras. Als je het oogst, mag je ze blijkbaar niet afsnijden, maar moet je ze afdraaien. Zo leerde de buurvrouw ons toen ze ons een groot aantal stengels overhandigde. Lekker! En ik kon alweer aan de slag. Vorige keer maakte ik rabarbercompote die ik gebruikte om muffins mee te maken. Vandaag ga ik er een andere richting mee uit. Ik gebruik hem om een galette mee te maken. Hoe ik dat doe? Lees maar even mee…

Benodigdheden:

240 g bloem

180 g boter, zacht en in blokjes

60 g suiker

1 vanillesuiker

snufje zout

2 eieren

2 stengels rabarber, geschild

10 aardbeien

1 el maïszetmeel

honing

Bereiding:

Meng de gezeefde bloem met de suiker, vanillesuiker en zout in de keukenmachine. Voeg de boter toe en kneed tot een kruimelachtig deeg. Voeg één ei toe en kneed tot één geheel (dit kan allemaal ook gewoon met de handen als je geen keukenmachine hebt). Wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.

Snijd de rabarber en aardbeien in blokjes en doe ze in een mengkom. Strooi er het maïszetmeel over en meng goed.

Neem het deeg uit de koelkast en neem een vel bakpapier. Rol het deeg rechtstreeks op het bakpapier uit tot het een grote (artisanale) cirkel vormt. Je kan dit gewoon met je handen doen. Verdeel er de rabarber en aardbeien over en laat een drietal centimeter rand vrij. Sprenkel er nog wat honing over en plooi de randen van het deeg dicht zodat je een mooie galette krijgt. Doe het ei in een kommetje en klop het los. Smeer de deegrandjes in met het ei.

Zet de taart 35 minuten in de oven. Laat afkoelen en serveer! 

TIP: Ook lauw lekker met een bolletje ijs. 

Ik vond het alvast een yummy taartje. En je huis gaat er heerlijk van ruiken!

Enjoy!

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *