Ga terug

Rabarbergalette

As Cooked By Ginger
Een heerlijke rabarbergalette met een boterachtige korst en wat zoeter gemaakt met aardbei. Verrukkelijk!
Totale tijd 2 uur
Gang Gebak
Keuken Belgisch
Porties 1 rabarbergalette

Equipment

  • Oven
  • Keukenmachine (optioneel)

Ingrediënten
  

Voor de rabarbergalette

  • 240 g patisseriebloem gezeefd
  • 180 g boter zacht & in blokjes
  • 60 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 1 ei
  • 2 stengels rabarber geschild, in blokjes
  • 10 aardbeien in blokjes
  • 1 el maïszetmeel

Voor de afwerking

  • 1 ei losgeklopt

Instructies
 

  • Meng de bloem, suiker, vanillesuiker en zout in de keukenmachine (je kan het deeg ook gewoon met je handen kneden) en voeg de boter toe. Kneed tot een kruimelachtig geheel.
  • Voeg het ei toe en meng tot één geheel. Wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Haal de bakplaat uit de oven.
  • Doe de rabarber- en aardbeiblokjes in een mengkom en doe er het maïszetmeel bij. Meng goed.
  • Leg een vel bakpapier op de bakplaat en rol het deeg er rechtstreeks op uit (eventueel met wat extra bloem op het bakpapier). Rol uit tot een grote, artisanale cirkel van ongeveer een halve cm dikte.
  • Verdeel het fruit over het deeg, laat hierbij een drietal cm van de rand vrij. Sprenkel wat honing over het fruit en plooi de randen van het deeg dicht.
  • Smeer de randen van de galette in met het losgeklopt ei en bak de taart 35 minuten. Laat (lichtjes) afkoelen en serveer.
Trefwoord Galette, Rabarber