Lunch,  Salades,  Schaaldieren

Quinoa met scampi en pinda

Goeiedag, allemaal! We hebben met deze quinoa met scampi en pinda nog eens een nieuwe blogpost. Misschien hebben jullie gemerkt dat er wat minder recepten online gekomen zijn deze week, maar dat is omdat ik ondertussen een getrouwde vrouw ben. Hopelijk toch, ik schrijf deze post vóór mijn huwelijk en hij komt erna pas online. Hopelijk geen runaway bride or groom toestanden op 10/09/2016. De dag die de geschiedenis zal ingaan als onze trouwdag.

Maar bon, jullie komen hier niet om naar mijn romantisch gezwijmel te luisteren, wél om lekkere receptjes te vinden, zoals deze quinoa met scampi en pinda. Een lekker en gezond gerechtje. Eentje dat je gemakkelijk op voorhand kan klaarmaken, dat is ook altijd een pluspunt. Quinoa, ik kan er, om eerlijk te zijn, niet genoeg van krijgen. Ik vind het zó lekker! Je kan er zoveel mee doen en vandaag toon ik jullie één van de duizenden manieren waarop je het kan klaarmaken. Veel plezier!

Benodigdheden, voor 2 personen:

130 g quinoa

20 scampi’s

1/3 rode kool

3 wortelen

10 kerstomaten

2 stengels lente-ui

enkele stengels verse peterselie

60 g geroosterde, gezouten pindanoten

1/2 citroen

1/2 groentebouillonblokje

peper, zout, currypoeder, paprikapoeder, tijm

olijfolie

Bereiding:

Ontdooi, pel en ontdarm de scampi’s. Doe ze in een mengkom en voeg er een flinke scheut olijfolie aan toe. Kruid met 1 tl currypoeder, 1 tl paprikapoeder en 1 tl tijm en peper en zout. Meng en zet een half uurtje in de koelkast.

Kook de quinoa gaar in dubbel zoveel water. Voeg het bouillonblokje toe aan het water. Wanneer het water volledig opgenomen is, is je quinoa gaar. Haal van het vuur en laat volledig afkoelen.

Snijd de rode kool mbv de mandoline in dunne slierten, rasp de wortelen, halveer de kerstomaten, snijd de lente-ui in schijfjes en versnipper de peterselie fijn.

Verhit een grote pan op het vuur en bak de scampi’s (zie tips). Haal ze van het vuur wanneer ze gaar zijn en laat volledig afkoelen.

Meng de quinoa met de scampi’s en alle groentjes. Voeg de pindanoten toe en meng. Voeg het sap van de citroen toe en kruid nog eens stevig met peper en een beetje zout.

Laat een uurtje koud worden in de koelkast en serveer.

Tips:

  • Voorbereiding: Je kan deze salade perfect volledig op voorhand klaarmaken. Houd de pindanoten apart totdat je gaat eten.
  • Scampi’s bakken: Zorg ervoor dat je pan goed heet is en schroei de scampi’s dan enkele minuten aan beide kanten. De scampi’s bak je dus kort en krachtig op hoog vuur aan.
  • De salade is het lekkerst wanneer hij koud is, daarom maak ik hem altijd op tijd zodat hij nog koud kan worden in de koelkast.
  • Het bouillonblokje toevoegen aan je kookwater van de quinoa is geen must, maar geeft absoluut meer smaak aan je quinoa en dus aan je volledig gerecht.
  • Je gaat ongetwijfeld rode kool over hebben. Je kan hier nog andere recepten met rode kool terug vinden.
  • Vervang de scampi’s gerust een keertje door kip en de pindanoten door geroosterde cashewnoten.

Een heerlijke maaltijd. Smakelijk!

Laurence

Zin gekregen in meer van dit? Check dan zeker eens deze salade van quinoa en zalmkroketjes of deze quinoasalade met courgetteballetjes en tzatziki. Je kan me natuurlijk ook altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Quinoa met scampi en pinda

As Cooked By Ginger
Een heerlijke, gezonde salade van quinoa met scampi en pinda. Een smaakbom boordevol groentjes, kruidige scampi en lekker zoute pindanootjes. Hmm!
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 20 scampi ontdooid, gepeld, ontdarmd
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl currypoeder
  • 1 tl tijm
  • 130 g quinoa
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 1/3 rode kool in dunne slierten
  • 3 wortelen geraspt
  • 10 kerstomaten gehalveerd
  • 2 stengels lente-ui in ringen
  • 5 stengels verse peterselie versnipperd
  • 60 g geroosterde, gezouten pindanoten
  • 1/2 citroen
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Doe de scampi's in een mengkom en besprenkel met olijfolie. Kruid met het paprikapoeder, currypoeder, tijm, peper en zout. Meng en zet een half uurtje in de koelkast.
  • Kook de quinoa gaar in dubbel zoveel water en voeg het bouillonblokje toe aan het water. Wanneer het water volledig opgenomen is, is je quinoa gaar. Laat volledig afkoelen.
  • Bak de scampi's kort en krachtig op hoog vuur. Laat volledig afkoelen.
  • Meng de quinoa, scampi, rode kool, wortelen, kerstomaten, lente-ui en peterselie. Voeg de pindanoten toe en besprenkel het geheel met het sap van de citroen.
  • Kruid bij met peper en zout, meng nog eens goed en zet minstens 30 minuten in de koelkast.
  • Serveer koud en laat het smaken!
Trefwoord Pindakaas, Quinoa, Scampi

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept