Lunch,  Salades,  Schaaldieren

Quinoa met scampi en pindanootjes

Goeiedag, allemaal! Misschien hebben jullie gemerkt dat er wat minder blogposts online gekomen zijn deze week, maar dat is omdat ik ondertussen een getrouwde vrouw ben. Hopelijk toch, ik schrijf deze post vóór mijn huwelijk en hij komt erna pas online. Hopelijk geen runaway bride or groom toestanden op 10/09/2016. De dag die de geschiedenis zal ingaan als onze trouwdag.

Maar bon, jullie komen hier niet om naar mijn romantisch gezwemel te luisteren, wél om lekkere receptjes te vinden. Laat dat nu net zijn wat ik voor jullie in petto heb. Een lekker en gezond gerechtje. Eentje dat je gemakkelijk op voorhand kan klaarmaken, dat is ook altijd een pluspunt. Quinoa, ik kan er, om eerlijk te zijn, niet genoeg van krijgen. Ik vind het zó lekker! Je kan er zoveel mee doen en vandaag toon ik jullie één van de duizenden manieren waarop je het kan klaarmaken. Veel plezier!

Benodigdheden, voor 2 personen:

150 g quinoa

16-20 scampi’s (of zoveel je er zelf wilt)

1/2 rode kool

3 wortelen

10 kerstomaten

2 stengels lente-ui

verse peterselie, enkele stengels

grote handvol pindanoten

1/2 citroen

1 groentenbouillonblokje

peper, zout, currypoeder, paprikapoeder, tijm

olijfolie

Bereiding:

Ontdooi en ontdarm de scampi’s. Pel ze en marineer ze in olijfolie, currypoeder, paprikapoeder, goed veel tijm en peper en zout.

Kook de quinoa gaar in bouillon. Gebruik dubbel zoveel bouillon als dat je quinoa hebt. Breng aan de kook en na een klein kwartiertje ongeveer is de quinoa gaar en heeft het al het vocht opgeslorpt. Rasp tijdens het koken van de quinoa de wortelen en haal de rode kool door de mandoline zodat deze in fijne reepjes versnipperd is. Zet de quinoa aan de kant en laat hem afkoelen.

Verhit een pan op het vuur en bak er de scampi’s in. Laat afkoelen en voeg ze vervolgens toe aan de quinoa. Voeg de rode kool en de geraspte wortel toe. Snijd de kerstomaten in twee en voeg deze ook toe. Snijd de lente-ui in schijfjes en versnipper de verse peterselie, voeg toe. Neem de pindanoten en strooi deze erover. Voeg het sap van 1/2 citroen toe en kruid met peper en zout. Meng goed en serveer.

Een simpele, maar heerlijke maaltijd.

Geniet ervan!

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *