Comfortfood,  Vlees

Gevulde tomaten met groentjes

Gevulde tomaten, of zoals wij het thuis noemen ’tomate farçi’, is één van mijn lievelingsgerechten. Dat is echt all out gaan op tomaten gevuld met gehakt en daarbij frietjes en een licht tomatensausje. Oh, en mayonaise uiteraard. Dé hemel en iets wat bij de ouders thuis regelmatig op tafel komt. Heel gemakkelijk ook voor als er een grote groep komt eten. De gevulde tomaten een uur in de oven en klaar.

Vandaag maak ik er een lichtere en gezondere versie van, met ander gehakt en geen frietjes maar een salade. Zo kan je toch nog genieten van dé klassieker ten huize ‘ouders van Ginger’, maar op een iets gezondere manier. Al zeg ik nooit nee tegen de mama als ze vraagt ‘Blijven jullie eten? Ik maak ’tomate farçi vanavond’. Heaven!

IMG_1923-2.jpg

Benodigdheden, voor 2 personen of 4 tomaten.

Voor de tomaten:

250 g kippengehakt

4 grote tomaten

1/3 courgette

1/2 paprika

1/2 kleine ui

Voor de salade:

gemengde sla

rucola

kerstomaten

1/2 komkommer

handvol radijzen

olijfolie, balsamico, peper, zout

IMG_1921-2

Bereiding:

Snijd de hoedjes van de vier tomaten af en leg aan de kant. Hol de tomaten uit. Je kan het sap eventueel invriezen om later bij de tomatensoep te doen. Kruid de binnenkant van de tomaten met peper en zout.

IMG_1931-2

Doe het gehakt in een mengkom. Snijd de ui, courgette en paprika in hele fijne kleine blokjes en meng alles goed door elkaar. Verdeel het gehaktmengsel over de vier tomaten en zet het afgesneden hoedje er terug op. Zet de tomaten ongeveer 45-60 minuten in de oven op 180°C.

IMG_1917-2

Als het gehakt bijna gaar is, begin je je groentjes voor de salade proper te maken en te snijden. Maak op twee borden een slaatje klaar en leg op elk bord twee gevulde tomaten.

Heerlijk, en gezonder dan met frietjes.

Laat het smaken!

IMG_1928-2

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *