Lunch,  Veggie

Omelet met Provolone en groentjes

Vandaag maak ik een gemakkelijk en snel gerechtje voor jullie. Serieus, dit kan echt iedereen maken. Een goed omeletje met wat kaas telt voor mij als comfortfood. Om één of andere reden vind ik dat dat echt bij de categorie troostvoer hoort, ook al is het gezond. Oké, minus de kaas, maar toch… Je bent vrij gezond aan het eten met de groentjes erbij. Soms heb je van die avonden dat je thuis komt van je werk en gewoon snel eten in je mond wilt hebben. Van die dagen dat je hebt liggen crossen en weinig tijd hebt gehad om fatsoenlijk te eten. Als dan je bus of trein nog wat vertraging heeft of je staat in de file zonder een snack bij de hand te hebben, dan kan het gewoon niet snel genoeg gaan. Punt. ETEN, NU! Hangry, noemen ze dat. Het perfecte woord. Ben ik vaak als ik van het werk thuis kom, enorm hangry. Als het lief dan een verkeerde beweging durft te maken, heeft hij het geweten. Nee nee, zo erg is het nu ook weer niet, maar ik overdrijf graag. Bon, een lekker omeletje, met lekkere kaas en lekkere groentjes. Delicious!

Benodigdheden, voor 1 persoon:

2-3 eieren, afhankelijk van je honger

scheutje kokosmelk

geraspte provolone, hoeveelheid naar keuze, ik raspte ongeveer een blokje van 4 op 1 cm

handvol champignons

handvol kerstomaten

1/3 courgette

handvol gesneden prei (ringen)

1 sjalot

bieslook

handvol rucola

peper, zout, rozemarijn

eventueel: sap van 1/4 citroen

Bereiding:

Versnipper de ui en snijd de groentjes. Stoof de groentjes in de wokpan en kruid stevig met peper, zout en wat rozemarijn. Kluts de eieren door elkaar en giet er een scheutje kokosmelk bij. Rasp de kaas erboven en meng. Versnipper de bieslook en voeg toe. Kruid met peper en zout en meng nog eens goed.

Verhit een koekenpan op het vuur en doe er het ei bij. Je kan het nu op twee manieren aanpakken. Ofwel zet je na een paar minuten het vuur vrij laag en dek je de pan af met een deksel of zilverpapier en laat je de omelet zo verder garen. Ofwel waag je de sprong en probeer je hem om te draaien zonder te scheuren. Ik was een noopje en deed het met zilverpapier. Waarom moeilijk als het ook makkelijk kan.

Leg de omeletpannekoek op je bord. Leg op de volledige helft ervan de groentjes en plooi de omelet toe. Werk af met een handvol rucola en eventueel een beetje citroensap.

Tadaaaa! Gemakkelijk en lekker.

Smakelijk.

IMG_2416

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *