Salades,  Super Healthy,  Veggie

Salade van gegrilde courgette, feta en tomaatjes

Goeiemorgen, morgen, goeiedag. Fijn dat ik jullie weer verblijden mag…. Ik ga jullie blij maken met deze super gezonde en overheerlijke salade. Wij hebben ervan gesmuld en ik geloof dat jullie dat ook gaan doen. Vegetarisch en gezond. Een salade die niet bestaat uit enkel rauwe ingrediënten én natuurlijke sappen om wat smakelijk vocht toe te voegen. Klinkt super, toch? De mensen die nu op zoek zijn naar een vettig vleesgerecht en het adres van de frituur en die per ongeluk op deze blog komen, denken nu. UH, NEE? KLINKT NIET SUPER! Maar ik, het lief en hopelijk jullie ook, vinden van wel. Het is een fris gerechtje dat heerlijk zal smaken bij wat warmer weer, maar natuurlijk ook bij kouder weer. Gewoon bij elk weer eigenlijk. Perfect voor mensen die gezond eten weten te waarderen.

Benodigdheden, voor 2 personen:

1 courgette

klein zakje rucola

1/2 blok feta

handje pijnboompitten

20 kerstomaten

sap van 1/2 citroen

handvol verse basilicum

balsamico

olijfolie

peper, zout, rozemarijn, tijm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de courgette in het midden in twee en snijd dan de twee delen verticaal in lange, dunne lapjes (0,5 cm). Neem een bakplaat waar je zilverpapier op legt en besprenkel licht met wat olijfolie. Leg de lapjes courgette erop en doe er nog een beetje olijfolie op, dat moet niet veel zijn aangezien courgette nog sap afgeeft van zichzelf. Kruid met peper, zout en rozemarijn en zet in de oven voor 15-20 minuten.

Snijd de kerstomaten in twee en leg ze met de binnenkant naar boven in een ovenschaal. Doe er een klein beetje olijfolie over, wat streepjes balsamico, peper, zout, rozemarijn en tijm. Wees gerust royaal met de rozemarijn en tijm. Zet de tomaatjes de laatste tien minuten bij in de oven.

Neem twee borden en leg er een goede handvol rucola op. Wanneer de groentjes in de oven nog maar enkele minuutjes moeten staan, begin je de pijnboompitten te roosteren. Blijf er goed bij staan, want ze verbranden heel gemakkelijk.

Haal de groentjes uit de oven en leg de lapjes courgette op de rucola in de twee borden. Doe er de tomaatjes over. Brokkel de feta erover. Neem de gewassen verse basilicum en snijd deze fijn. Je mag zeker voldoende basilicum geven, het is echt een ingrediënt, het dient niet enkel als afwerking. Schep vervolgens de pijnboompitten erover en pers citroensap over de salade. Kruid eventueel nog af met wat peper.

Overheerlijk!

Geniet ervan.

IMG_2332

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *