Salades,  Super Healthy,  Veggie

Salade van gegrilde courgette, feta en tomaatjes

Goeiemorgen, morgen, goeiedag. Fijn dat ik jullie weer verblijden mag…. Ik ga jullie blij maken met deze super gezonde en overheerlijke salade. Wij hebben ervan gesmuld en ik geloof dat jullie dat ook gaan doen. Vegetarisch en gezond. Klinkt super, toch? De mensen die nu op zoek zijn naar een vettig vleesgerecht en het adres van de frituur en die per ongeluk op deze blog komen, denken nu. UH, NEE? KLINKT NIET SUPER! Maar ik, het lief en hopelijk jullie ook, vinden van wel. Het is een fris gerechtje dat heerlijk zal smaken bij wat warmer weer, maar natuurlijk ook bij kouder weer. Gewoon bij elk weer eigenlijk. Perfect voor mensen die gezond eten weten te waarderen.

Benodigdheden, voor 2 personen:

1 courgette

klein zakje rucola

1/2 blok feta

handje pijnboompitten

20 kerstomaten

sap van 1/2 citroen

handvol verse basilicum

balsamicocrème

olijfolie

peper, zout, rozemarijn, tijm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de courgette in het midden in twee en snijd dan de twee delen verticaal in lange, dunne lapjes (0,5 cm). Neem een bakplaat waar je zilverpapier op legt en besprenkel licht met wat olijfolie. Leg de lapjes courgette erop en doe er nog een beetje olijfolie op, dat moet niet veel zijn aangezien courgette nog sap afgeeft van zichzelf. Kruid met peper, zout en rozemarijn en zet in de oven voor 20 minuten.

Snijd de kerstomaten in twee en doe ze in een ovenschotel. Sprenkel er olijfolie bij, samen met wat balsamicocrème, peper, zout, rozemarijn en tijm. Zet de tomaatjes de laatste 10 minuten bij in de oven.

Rooster de pijnboompitten en neem er een grote kom bij. Doe er alvast de rucola, verse grof versnipperde basilicum en pijnboompitten in. Haal de groentjes uit de oven en doe de courgette bij de salade. Schep de kerstomaten samen met het sap dat in de ovenschotel ligt bij de groentjes en verkruimel de feta over het geheel. Voeg het citroensap toe en kruid met peper. Hussel alles lichtjes door elkaar en werk af met balsamicocrème.

Overheerlijk!

Laurence

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *