Aperitief

Aperitief: Aardbei-geitenkaashapje

Bestaat er een betere combinatie dan aardbei en geitenkaas? Ok, misschien frietjes en mayonaise of een hotdog en bicky-ajuintjes of avocado en toast of guacamole en nacho’s of jonge kaas en augurk of wortelsticks en hummus of rosbief en kroketjes of yoghurt en granola of een pannenkoek en suiker of koffie en chocolade of nutella en brood of,… Zo kan ik uiteraard nog even doorgaan, maar laten we vooral teruggaan naar de aardbei-geitenkaas combinatie die ik geweldig vind.

Ik ben sowieso nogal een fan van kaas. Feta, mozzarella, geitenkaas, kaas tussen de boterham, brie, camembert, père joseph (!), brokkelkaas, gorgonzola, kruidenkaas, smeerkaas,… Ook dit lijstje kan ik oneindig lang maken. De samenvatting is dat ik graag kaas eet. Dat toon ik nogmaals met dit lekker en simpel hapje.

97b6d3bb-eccc-4b30-9aa6-25ca2ca436c7

Benodigdheden:

1 rol geitenkaas

6 aardbeien (ongeveer)

6 pecannoten (ongeveer)

balsamico, eventueel aardbeibalsamico als je die hebt

Bereiding:

Gemakkelijker gaat het niet worden. Snijd de rol geitenkaas in schijfjes en leg ze op een bord. Snijd de aardbeien in twee en leg op elk schijfje kaas een stukje aardbei. Leg daarop telkens een pecannoot en werk af met de balsamico. Dit kan iedereen en ik verzeker je dat het een hapje is dat bij veel gasten in de smaak zal vallen. Tenzij je met een groep kaashaters te doen hebt, dan kies je best voor iets anders.

Geniet ervan!

7aa262db-b7a1-4a60-8df2-63044c65f917

PS: vraag je je af waar die prachtige menukaartjes en onderleggers vandaan komen? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Beau Blue. Daar vind je alles om een prachtig aangekleed feestje te geven.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *