Super Healthy,  Vis

Wortelnoedels met scampi’s en spinazie

Toegegeven, mijn spiraalsnijder spiraliseert voornamelijk courgettes. Die gedachte spookte door mijn hoofd toen ik besloot wat groenten te bedenken die ook tot noedels gemaakt konden worden aan de hand van mijn krakkemikkig spiraalsnijdertje. Ik was eerst zo gelukkig met die van mij, maar toen begon ik te ontdekken dat het zo de beste niet was. Misschien wordt het tijd om toch maar eens naar een beter exemplaar op zoek te gaan. Andere groenten dan courgette en komkommer snijden, is vaak een moeilijke opdracht waarbij ik steevast wat sneetjes in mijn vingers heb en veel van het product moet weggooien. Maar voor een mooi gerechtje op tafel toveren doe ik ALLES. Ook wat vel kwijtspelen als het moet. The struggle is real.

Vandaag probeerde ik het dus met wortelen. Helaas had ik enkel nog korte wortelen over, maar bon, het is gelukt om er een aantal mooie noedels uit te draaien en het werd uiteindelijk een heel lekker en gezond gerechtje. Aanradertje.

0251471b-76a7-4aa3-9afd-f688c0873f6b

Benodigdheden, voor 1 persoon:

6 wortelen voor een slechte spiraalsnijder, 3 voor een goede (zorg ervoor dat je een flinke handvol noedels hebt)

10 scampi’s

100 g verse spinazie (ongeveer)

1/3 courgette

peper, zout

olijfolie

vissaus

4bb14f47-f4a7-4cd1-b6a9-ce11c92ef344

Bereiding:

Ontdooi en pel de scampi’s. Marineer ze met olijfolie, een beetje vissaus, peper, zout en peterselie. Zet even in de koelkast. Ik deed dit ongeveer twee uurtjes ervoor, maar als je geen tijd hebt om zo lang te wachten is dat ook het einde van de wereld niet.

Spiraliseer de wortelen en zet apart. Verhit een scheut olijfolie in de wokpan en snijd de courgette in blokjes. Stoof deze aan en wanneer ze na een paar minuten wat zachter geworden zijn, voeg je de scampi’s toe. Zorg ervoor dat de scampi’s aanbakken en niet koken. Kruid met wat extra peper en voeg eventueel een extra scheutje vissaus toe. Wanneer de scampi’s bijna gaar zijn, voeg je de spinazie toe. Deze is binnen enkele seconden geslonken. Wanneer dit gebeurd is, gooi je er de wortelnoedels bij. Deze moeten nog krokant blijven en niet helemaal garen, dus houd het op een viertal minuten. Meng alles goed en schep het geheel dan uit op je bord. Zo gezond, zo voedzaam, zo heerlijk!

I <3 Healthy Food!

Smakelijk.

e7272180-8228-4085-ac44-77c624862b9b

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *