Comfortfood,  Pasta,  Vlees

Penne met een romige paprikasaus en kalfsvlees

Hier ben ik weer met een geweldig lekkere pasta, al zeg ik het zelf. Moet af en toe kunnen, hé, jezelf prijzen omwille van je kook’kunsten’. Deze pasta maakte ik een beetje zonder voorbereiding. Ik wilde graag iets met mijn paprika’s doen die stilaan het levenseinde naderden én ik had ongelooflijk veel zin in pasta. Dat stond dus vast. Toen ik thuis kwam en eraan wou beginnen, besloot ik dat ik ook zin had in kalfsvlees. Daar is het lief dus nog even snel om gegaan et voilà, ik kon aan de slag. De combinatie is dus een beetje à la minute bedacht en ik creëerde het recept al gaandeweg. Ik kwam uit op een zeer geslaagd receptje dat zeker voor herhaling vatbaar is. Volg maar even mee hoe dit chaotisch receptje tot stand kwam…

Benodigdheden, voor 2 personen:

230 g penne

1 rode paprika

1 rode puntpaprika

busseltje bieslook

3 grote tomaten

150 ml room

100 ml witte wijn

250-300 g kalfslapjes

1/2 vleesbouillonblokje

verse peterselie

olijfolie

peper, zout, basilicum, paprikapoeder

Bereiding:

Snijd de rode paprika en de tomaten in blokjes en versnipper de bieslook. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en voeg er de bieslook en paprika aan toe. Laat even bakken en voeg vervolgens de tomaten toe. Kruid met peper, zout, paprikapoeder en basilicum. Laat dit een kleine 10 minuten pruttelen op middellaag vuur. Giet het geheel in een kom, mix het glad en houd apart. 

Breng water aan de kook voor de pasta en begin de pasta te koken.

Snijd het kalfsvlees in fijne reepjes en stoof aan in een scheutje olijfolie in een grote pan. Kruid met peper en zout. Snijd ondertussen de rode puntpaprika in lange, dunne slierten. Wanneer het vlees goudbruin gebakken is, verwijder je het uit de pan, voeg je extra olijfolie toe en bak je er de paprikareepjes in aan. Giet enkele minuten later de witte wijn erbij en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Laat de wijn uitkoken en giet vervolgens de gemixte saus terug bij het geheel. 

Meng en voeg vervolgens de room en het kalfsvlees toe. Laat even doorwarmen. 

Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Meng heel goed en verdeel de pasta over twee mooie borden. 

Werk af met versnipperde peterselie en eventueel wat parmezaan. 

Aan tafel! 

Laurence 

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *