Super Healthy,  Veggie

Maaltijd op de bakplaat: Geroosterde groentjes met halloumi

Dat halloumi geweldig is, dat weten we natuurlijk allemaal. Het is de perfecte kaas om te grillen, omdat hij niet smelt. Deze volledige maaltijd is erg handig om je restjes op te werken. Neem alle groenten uit je koelkast die je maar kan vinden, doe ze op de bakplaat. Grillen maar en klaar. Je moet natuurlijk een beetje op de baktijden van je groentjes letten. Een aardappel moet langer dan broccoli bijvoorbeeld.

Dit gerecht is trouwens geïnspireerd op een foto (of instastory, ik weet het niet meer) van The Green Kitchen. Zij deelden een foto met groentjes op de bakplaat als maaltijd en ik kreeg meteen goesting om het zelf ook te maken. Met mijn eigen geliefde groentjes weliswaar. Volg maar even mee!

IMG_1146

Benodigheden, voor 2 personen:

1/2 broccoli

1 rode puntpaprika

4 mini oranje paprika’s

8 krielaardappelen

2 kropjes baby gem lettuce, in de lengte in twee gesneden

1 blok halloumi

peper, zout, rozemarijn

olijfolie

Optioneel: veldsla of andere sla om mee op te dienen, bv rucola

IMG_1148

Bereiding:

Was de krieltjes en snijd in blokjes. Doe ze op de bakplaat en sprenkel er goed wat olijfolie over en peper, zout en flink wat rozemarijn. Meng zodat alle blokjes vol olijfolie hangen en zet 10 minuten in de oven op 180°C. Snijd de rode paprika in schijfjes en de mini oranje paprika’s in de lengte in twee en leg ze bij op de bakplaat. Giet er wat olijfolie bij. Zet terug 20 minuten in. Snijd de broccoli in roosjes, de mini kropsla in de lengte in twee en de halloumi in blokjes. Voeg toe aan de bakplaat, giet er wat olijfolie bij eventueel en kruid met extra peper, zout en rozemarijn. Zet zo’n 10-15 minuten in de oven.

Haal de bakplaat boordevol lekkere groentjes uit de oven en dien op. Wij aten het op een bedje van veldsla zonder extra dressing omdat er al voldoende olijfolie op zat. Je kan ook bijvoorbeeld meer groentjes op de bakplaat doen en het zonder sla eten en je kan altijd een lekkere dressing toevoegen. Maar ik vond het op zijn meest simpel het lekkerst!

Geweldig gezond en geweldig lekker dit!

IMG_1147

One Comment

  • Femke Hoebrechts

    Enkele weken geleden dit receptje geprobeerd. Helaas wel geen kropjes baby gem lettuce in de winkel gevonden. Het was echt heel lekker. Heb de overschot ’s middags nog als lunch kunnen meenemen en toen smaakte het zelfs nog beter! Heb het gerechtje alleen 20 min langer in de oven moeten zetten omdat de aardappels nog niet gaar waren (hoewel ik ze heel klein gesneden had).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *