Bruschetta met ricotta en geroosterde aardbeien
As Cooked By Ginger
Een knapperige bruschetta met citroenricotta en verrukkelijke geroosterde aardbeien, afgewerkt met crunchy pistachenootjes. In love!
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Borrelhapje
Keuken Belgisch
- 500 g aardbeien in vier gesneden
- 2,5 el vloeibare honing
- 1 el balsamicoazijn
- 250 g ricotta
- zeste 1/4 citroen
- 1 ciabatta
- handje pistachenoten grofgehakt
- peper, zout
- olijfolie
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de aardbeien in een ovenschaal en besprenkel met 2 el honing en de balsamicoazijn. Meng en zet 15 minuten in de oven.
Meng de ricotta met de halve el honing, citroenzeste, een scheutje olijfolie en peper en zout. Zet apart.
Snijd de ciabatta in 10 sneetjes en wrijf ze in met olijfolie en zout. Bak goudbruin in een droge pan.
Besmeer de broodjes met een laagje ricota en schep daarop wat van de geroosterde aardbeien.
Werk af met de pistachenoten. Enjoy!
Trefwoord Aardbeien, Bruschetta, Ricotta