Drank

Drie lekkere aperitiefdrankjes met limoen

CHIPSKES! Ik hou van ze,.. In alle geuren, kleuren en maten. Toen Croky, ook wel ‘papegaaienchips’ volgens Julien, me vroeg om enkele lekkere drankjes te maken bij hun laatste nieuwe chipssmaak, was ik dan ook very happy. Want dat betekende dat ik ten eerste de chips mocht proeven (laat dat nu net zo’n beetje mijn lievelingshobby zijn) en ten tweede dat ik ook nog eens mijn creativiteit de vrije loop kon laten om de chips te pairen met een cocktail, een mocktail en een limonade. 

Dé nieuwe smaak die Croky op de markt brengt is ‘Seasalt with a touch of lime’. Ik heb hem geproefd en de smaak is meer dan goedgekeurd. Het proeft als zoutchips met een super fris nasmaakje van limoen. Ik ben echt wel fan en husband en Julienke ook. De liefde voor chips, het zit in ons DNA. 

Benieuwd naar de drie heerlijke drankjes die ik ermee maakte? Komt ie! 

1. Pompelmoes-limoen cocktail   

Benodigdheden, voor 1 cocktail

150 ml pompelmoessap

100 ml bruiswater

40 ml tequila

Sap van ½ limoen

1 tl honing

Grof zeezout + ½ pompelmoes

Ijsblokjes

Bereiding:

Draai met de halve pompelmoes over de randjes van een glas. Doe het zeezout op een schaaltje en draai er de randjes van het glas in zodat er zich een zoutrandje vormt. 

Doe ijsblokjes in het glas en giet er het pompelmoessap, de tequila en het limoensap in. Voeg de honing toe en meng goed. Giet er het bruiswater bij en werk eventueel af met een schijfje limoen. 

2. Watermeloen-mocktail

Benodigdheden, voor 1 mocktail: 

80 g watermeloen, zonder schil

1 limoen

3 takjes munt

250 ml bruiswater 

Ijsblokjes 

Bereiding: 

Doe de watermeloen in de blender en mix glad. Haal door een zeef en vang het sap op. 

Doe de blaadjes van de munt in een kommetje en pers er het limoensap boven uit. Plet met de vijzel zodat de munt maximaal smaak afgeeft. 

Doe ijsblokjes in een glas en giet er het watermeloensap bij. Voeg het limoensap toe, zonder de blaadjes munt en giet er als laatste het bruiswater bij. Werk eventueel af met een takje munt. 

3. Sinaas-limoenade

Benodigheden, voor 1 persoon: 

1 sinaasappel

1 limoen

1 tl agavesiroop

200 ml bruiswater

2 blaadjes munt

2 blaadjes basilicum 

ijsblokjes

Bereiding: 

Pers de sinaasappel uit en pers er vervolgens de limoen boven uit. Voeg de agavesiroop toe en meng. 

Doe ijsblokjes in een glas en giet er het sinaasappelsap bij. Voeg de blaadjes munt en basilicum toe en giet er als laatste het bruiswater bij. 

Drie yummy drankjes, voor elk wat wils. Welke je ook kiest, ze gaan alle drie geweldig goed samen met de heerlijke ‘Seasalt with a touch of lime’ chips van Croky. 

Schol!

Laurence 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *