Drank

Chai latte

Oh, wat een hartverwarmend drankje, deze chai latte! Een echt winters, kruidig, heerlijk kopje troost. Als je graag de smaak van kaneel hebt, dan ga je dit geweldig vinden. Ik vind het dus geweldig. Kaneel, zo lekker! In gebak, op mijn appel en nu dus ook in mijn latte.

Ik ben eerder een ‘ik drink mijn koffie zwart’-persoon. Geen melk en al helemaal geen suiker in mijn koffie. Een latte macchiato of een cappuccino bestellen op restaurant, daar zal je me niet snel op betrappen. Maar, dit drankje, daar zet ik graag mijn ‘ik moet geen melk in mijn warme dranken’ gedachte voor opzij. Lekker, lekker, lekker!

IMG_0503

Benodigdheden:

Voor de chai: 

500 ml water

2 flinke tl zwarte thee (of 2 zakjes)

2 kruidnagels

1 tl kaneel

1/2 tl kardemom

1/2 tl gemberpoeder

1/2 tl nootmuskaat

1/2 tl koekkruiden

2 el ahornsiroop

Voor de latte (voor 2 kopjes): 

120 ml chai

180 ml (lactosevrije) melk of melk naar keuze (moet goed op te kloppen zijn)

1 el ahornsiroop

snufje kaneel

IMG_0501

Bereiding:

Voor de chai: 

Breng het water met de kruiden aan de kook. Meng alles goed en zet het vuur af. Laat zo’n vijf minuten trekken. Zet het vuur op middelmatig en laat sudderen. Doe de zwarte thee in theehoudertjes en doe deze in het water, samen met de ahornsiroop. Laat het geheel lichtjes koken. Wanneer het kookt, zet je het vuur af en laat je de thee nog vijf minuten trekken. Nadien haal je de thee eruit en giet je het geheel door een zeef. Vang de chai op. Gebruik 120 ml voor de latte’s en laat de rest afkoelen. Je kan dit zo’n twee weken in de koelkast bewaren in een afgesloten potje.

IMG_0499

Voor de latte: 

Doe de ahornsiroop bij de melk en stoom de melk tot hij warm en lekker schuimig is. Verdeel de chai over twee kopjes en giet er vervolgens de melk bij. Sprenkel er wat kaneel over en je bent klaar!

Een héérlijk geniet-momentje.

Enjoy!

IMG_0502

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *