Aperitief,  Feestdagen,  Soep

Soep van broccoli en peer

Yummm, deze soep van broccoli en peer is superlekker en multifunctioneel plus plus! Ik maakte deze soep klaar als onderdeel van mijn kerstmenu. Afgewerkt met broodkruim, walnoten en gedroogde veenbessen. Kei lekker! Maar je kan hem nog op zoveel andere manieren gebruiken.

Welke manieren dan, Ginger?
  • Hij is kidsproof dus je kan het gerust inzetten als maaltijd voor je kindjes. Door de peer heeft de soep een subtiele zoete toets die de kids wel zal kunnen smaken. Eventueel nog balletjes en/of croutons erbij en de soep is helemaal compleet voor hen!
  • Je kan er voor jezelf een maaltijdsoep van maken door er een grote portie van te maken en te eten met spek en brood. Klinkt dat niet heerlijk? Oh, en een handje geraspte kaas, zou deze soep ook niet misstaan.

MAAR: Ik ben hier vandaag om het kerstmenu aan jullie voor te stellen, dus we gaan voor een kleine portie en een feestelijke afwerking. Lekker, hoor!

Benodigdheden, voor 6-8 kleine porties:

2 kleine of 1 grote broccoli

2 conference peren

1,25 liter groentebouillon

1 ui

40 g walnoten

2 boterhammen

30 g gedroogde veenbessen

room

peper, zout

olijfolie

Bereiding:

Snijd de ui grof, de broccoli in roosjes en de peren in blokjes. Het is niet nodig de peren te schillen.

Stoof de ui aan in een scheutje olijfolie. Als deze glazig is, voeg je de broccoli en peer toe. Roer om en kruid met peper en zout. Bak enkele minuten en giet vervolgens de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen op middelmatig vuur.

Doe de boterhammen in de blender en mix tot fijne kruimels. Verhit een flink scheutje olijfolie in een pan en bak de kruimels goudbruin en krokant. Laat afkoelen.

Hak de walnoten en gedroogde veenbessen grof.

Mix de soep glad en giet in kleine kommetjes. Werk af met de noten, veenbessen, broodkruim en een klein scheutje room. Serveer meteen!

Tips:

  • Belangrijk: Eens je het broodkruim in de soep hebt gedaan, is het belangrijk dat je de soep meteen serveert zodat het broodkruim niet wak wordt. Je kan ook eerst afwerken met de walnoten en veenbessen en het broodkruim op tafel zetten en de gasten zichzelf laten bedienen.
  • De room is geen must. Ikzelf vind de soep perfect zonder room, maar vaak oogt het wel mooi om een klein scheutje toe te voegen. Het oog wilt ook wat, maar ik vind het zonder room prima en misschien zelfs net dat tikkeltje lekkerder.
  • De gedroogde veenbessen zijn dan weer wel echt een must! De walnoten daarentegen kunnen eventueel vervangen worden door amandelen, cashews of pecannoten. Het broodkruim maakte ik met witte boterhammen, maar kies gerust brood naar keuze. Enkele oude boterhammen vanachter in de diepvries werken ook perfect. No waste!
  • Peren: Gebruik zeker conference peren om de gewenste smaak te krijgen. Liefst peren die al flink rijp zijn.

Laat het smaken!

Laurence

Soep soep soep! Check zeker alle andere soepjes die er op de blog staan. Als echte soepboer heb ik ervoor gezorgd dat er hier veel lekkere soepgerechten te vinden zijn. Je kan me natuurlijk ook altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie.

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Soep van broccoli en peer

As Cooked By Ginger
Een heerlijke soep van broccoli en peer. Feestelijk gemaakt door hem af te werken met veenbessen, walnoten en broodkruim!
Totale tijd 30 minuten
Gang Soep
Keuken Belgisch
Porties 1 liter soep

Ingrediënten
  

Voor de soep

  • 1 ui grof gesneden
  • 1 grote broccoli (of 2 kleintjes) in roosjes
  • 2 rijpe conference peren in blokjes, niet geschild
  • 1,25 liter groentebouillon
  • peper, zout
  • olijfolie

Voor de afwerking

  • 2 boterhammen in fijne kruimels gemixt
  • 40 g walnoten fijn gesneden
  • 30 g gedroogde veenbessen grof gesneden
  • 1 scheutje room
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verhit een scheut olijfolie in een grote kookpot. Bak de ui glazig en voeg vervolgens de peer en broccoli toe. Roer om, kruid met peper en zout en laat enkele minuten bakken.
  • Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen op middelmatig vuur.
  • Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de kruimels goudbruin en krokant. Laat volledig afkoelen.
  • Mix de soep en verdeel over verschillende kommetjes. Giet er een klein scheutje room in (optioneel, zeker geen must) en werk af met de walnoten, veenbessen en broodkruim. Serveer meteen!
Trefwoord Broccoli, Peer, Veenbessen, Walnoot

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept