
Spinazie-tortellini soep met parmezaan
Als er iets is dat ik echt graag eet en echte comfortfood is voor mij dan is het pasta in mijn soep. Het beste van twee werelden, én pasta én soep. Een lekkere bouillon met veel groentjes maken en dan je pasta ook daarin garen, perfect gewoon! Love it <3
Het zal jullie dan ook niet verbazen dat deze soep mij enorm gesmaakt heeft. Ik ben altijd zo blij met het soepseizoen, dat bij mij trouwens bijna het hele jaar door loopt. Het moet echt al heel warm zijn buiten voor mij om nee te zeggen tegen een heerlijke kom soep. Ik denk dat er op de hele wereld geen soep bestaat die ik niet lust. Al ben ik van gazpacho, koude soep, niet zo’n fan. Verder lust ik ze allemaal, hmmm. Deze wordt alvast bij in het lijstje van favorietjes gezet, dat ondertussen al heel lang is, hoor.

Benodigdheden, voor 2-3 personen:
300 g verse spinazie
4 dikke wortelen
gedroogde bieslook, rozemarijn, tijm, curry en paprikapoeder
250 g tortellini naar keuze (ik nam spinazie-ricotta)
1,5 blokje kippenbouillon
1,25 l water
Afwerking: parmezaan en verse peterselie
Bereiding:
Schil de wortelen en snijd in schijfjes. Neem er een grote kookpot bij en verhit een flinke scheut olijfolie. Voeg de bieslook, tijm en rozemarijn (een goed snufje van alles, zeker met de bieslook moet je niet te zuinig zijn) eraan toe en stoof de wortelen er vervolgens in aan. Kruid met wat curry en paprikapoeder. Voeg de spinazie toe en laat wat slinken. Kruid stevig met peper en zout. Voeg nu het water toe. Het is voldoende water omdat de tortellini nog water zal opnemen tijdens het koken. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Wanneer de wortelen gaar zijn (na een kwartiertje ongeveer), voeg je de tortellini toe.

Rasp ondertussen de parmezaan (hoeveelheid naar keuze) en was en versnipper de verse peterselie. Wanneer de pasta gaar is (zie verpakking voor gaartijd), schep je hem op in diepe borden. Werk af met flink wat parmezaan en een handje peterselie.

Zo lekker. Enjoy!
Laurence


3 Comments
Pingback:
An
Snel klaar en zoooo lekker! 2de week op rij dat ik ze maak. Dat zegt genoeg denk ik 😉
As Cooked By Ginger
Heel fijn om te horen. Groot compliment 🙂