Super Healthy,  Veggie

Courgettenoedels met broccoli, geitenkaas en avocado

Libelle Lekker vroeg me een lekker hoofdgerecht klaar te maken dat binnen de 20 minuten op tafel staat. Deze topper, die ik eerder al eens maakte, kwam meteen in me op. Het is een erg populair gerechtje onder de lezers en terecht ook. Het staat verdiend in de top tien.

Courgettenoedels zijn gewoon geweldig. Ik kook er vaak mee en vind het gewoon heerlijk om ermee te experimenteren. Het is vrij zacht en neutraal van smaak, waardoor je helemaal kan losgaan met kruiden en andere sterke smaken. Zoals de geitenkaas bijvoorbeeld. Geitenkaas is straf van smaak en ook broccoli is vrij uitgesproken van smaak. Dat met het zachte van de avocado en noedels. Geweldig, gewoon!

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 courgettes

1/2 rode ui

1 teen look

1 broccoli

150 g geitenkaas

1 avocado

peper, zout

olijfolie

Bereiding:

Breng gezouten water aan de kook voor de broccoli. Maak ondertussen de courgettenoedels met de spiraalsnijder. Dat gaat redelijk vlotjes als je goed doordraait. Kook de broccoli beetgaar in ongeveer 6 minuten en snijd ondertussen de avocado en geitenkaas in blokjes.

Versnipper de ui en look en stoof aan in een scheut olijfolie in een grote wokpan. Voeg de courgettenoedels toe en bak deze ongeveer 7 minuten zodat ze wat kunnen garen. Giet de broccoli af en voeg toe aan de noedels. Voeg de geitenkaas toe en meng goed zodat deze wat kan smelten. Kruid stevig met peper en zout. Schep elk de helft in twee borden en werk af met de avocado.

Gewoon om duimen en vingers van af te lekken. Super gerechtje!

Smakelijk.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *