Lunch,  Salades,  Schaaldieren

Bulgursalade met gegrilde inktvis

Goede vrijdag allemaal, wat zijn we weer blij dat het weekend is. Weer hard gewerkt deze week en nu het vooruitzicht om twee dagen rustig aan te doen. Sorry voor iedereen die wel moet werken in het weekend. Lees: Het lief. Vandaag heb ik een gezond, fris en heel lekker maaltje voor jullie. Een salade met veel frisse groentjes en een lichte zeevrucht. Heerlijk. Inktvis is vrij dankbaar, je kan het marineren zoals je wilt en het is in één-twee-drie klaar. Het enige waar je voorzichtig mee moet zijn, is dat het niet te taai wordt, want dat wordt het wel gemakkelijk. ‘Juist een kauwgom’, zegt mijn papa altijd. Hij is géén fan, laat dat duidelijk zijn. Het zit altijd in de befaamde Bouillabaisse van de mama en ik pik er toch altijd wat extra inktvisringen uit, moet ik zeggen. Ik vind ze gewoon lekker! Het is ook heel gezond, een goede bron van eiwitten. Dat moet ook gezegd worden. Alvast, in combinatie met deze bulgursalade was het heel lekker op een warme avond in de tuin.

IMG_2530

Benodigdheden, voor 2 personen:

4 inktvissen die je in ringen kan snijden (verkrijgbaar in de diepvriessectie)

Marinade: 1 teen look, peper, zout, paprikapoeder, peterseliepoeder, sap van 1/2 citroen, olijfolie

150 g bulgur

1/4 groentenbouillonblokje

2 stengels selder

handvol radijzen

1 rode paprika

1 stengel pijpajuin

peper, zout, olijfolie

sap van 1/2 citroen

IMG_2532

Bereiding:

Snijd de ontdooide inktvissen in ringen en voeg alle kruiden royaal toe en ook flink wat olijfolie. Meng goed en zet in de koelkast. Dit doe je best een paar uurtjes op voorhand zodat de marinade goed kan intrekken.

Doe de bulgur in een hittebestendige kom en kook 300 ml water met het bouillonblokje op het vuur. Giet het kokend bouillonwater over de bulgur, dek af en laat 20 minuten staan. Na 20 minuten is het water volledig in de bulgur getrokken en is de bulgur gaar. Doe er wat olijfolie over en meng. Zet apart zodat het kan afkoelen.

IMG_2529

Snijd de selder en de pijpajuin in hele fijne schijfjes en de paprika en radijzen in hele fijne blokjes. Voeg toe aan de afgekoelde bulgur. Meng goed, kruid met peper en zout en voeg het citroensap toe. Meng alles nog een keer goed onder elkaar en zet in de koelkast.

Als je klaar bent om te eten, verhit je de grillpan en grill je de inktvis kort. Na enkele minuten is de inktvis al gaar.

Schep de bulgursalade op twee borden. Verdeel de inktvisringen en lepel wat restjes marinade vanuit de pan over de inktvisringen. Voilà, helemaal klaar om te genieten.

TIP: De bulgursalade op zich is ook heel lekker als lunch en gemakkelijk om mee te nemen naar het werk.

Smakelijk!

IMG_2531

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *