Lunch,  Veggie

Wrap met zoete aardappel en aubergine

We gaan voor een gemakkelijk gerechtje met weinig ingrediënten vandaag. Groentjes met een tartaarsausje in een meergranentortilla gerold. Hmm!

Als we aan wraps denken, dan denken we aan veel groentjes maar zeker ook aan vlees of vis, want dat willen we er vaak toch graag tussen. Gebakken kip of runderreepjes, scampi’s of gerookte zalm. Allemaal oh zo lekker, maar vandaag gaan we toch eens voor een veggie, en zelfs vegan, versie. Er zitten enkel groentjes in en het tartaarsausje is ook volledig plantaardig. Ze zijn nieuw bij Delhaize en alvast goedgekeurd door mij. Yum! 

Het nieuwe aanbod plantaardige sausjes bestaat uit tartaar- en cocktailsaus en mayonaise. 

Zullen we aan de groentjes beginnen? 

Benodigdheden, voor 2 personen: 

meergranentortilla’s

1 kleine zoete aardappel

1 kleine aubergine

130 g kikkererwten (= uitgelekt gewicht)

Handvol veldsla

Tartaarsaus 

Paprikapoeder

Currypoeder

Peper, zout

Olijfolie

Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 180°C. 

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Snijd de aubergine in blokjes, spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken. Doe alles samen in een mengkom en sprenkel er flink wat olijfolie bij. Kruid met een royale hoeveelheid paprika- en currypoeder. Kruid ook met peper en zout en meng. Stort alles op de bakplaat en bak 25 minuten in de oven. 

Je kan de groentjes warm tussen je wrap doen of laten afkoelen en koud eten. De keuze is aan jou. 

Verwarm je wrap een halve minuut in de microgolfoven en smeer er wat tartaarsaus op. Leg daarop een handje veldsla en verdeel er de groentjes over. Rol dicht en laat het smaken!

Een gezonde lunch of licht avondmaal. Hmmm!

Laurence 

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *