Super Healthy,  Vlees

Torentje van rucola, zoete aardappel, parmaham en feta

Oh my god, dit is echt dé topper van de week. Een overdreven lekkere combinatie van gezonde producten. Als je dit gerechtje zelf maakt en een hapje neemt, ga je heel goed begrijpen wat ik bedoel. Ik was fier op mezelf dat ik deze combi bedacht had. Voor het design inspireerde ik me op iets dat ik al eens van Pascale Naessens gemaakt had, maar de combi is all mine. Ik werk wel graag met zoete aardappel. Het is een perfecte aardappel vervanger en het zorgt vrij snel voor een verzadigd gevoel, waardoor je niet makkelijk te veel eet. Echt top, dit.

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 dikke zoete aardappelen

100 g feta

4 schellen parmaham of andere gerookte ham

half zakje rucola

peper, zout, rozemarijn

olijfolie, rozemarijnolie

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze in ongeveer een kwartiertje gaar. Giet af, plet ze met de stamper tot een puree en kruid met peper, zout en een snufje rozemarijn. Voeg een goede scheut rozemarijnolie eraan toe en meng. Zet apart.

Leg de schijfjes ham op een ovenplaat en zet in de oven voor ongeveer 7 minuten op 180°C. Haal uit, laat een paar minuten afkoelen en breek dan in hele kleine stukjes.

Stoof de rucola aan in een scheutje olijfolie en kruid met peper en zout.

Neem een keukenring om de borden te dresseren. Geen nood als je geen ring hebt. Ik had ook enkel een aantal kleine ringen en wou een grotere. Ik heb uit een stuk karton (de doos van de parovita’s om een voorbeeld te geven) een lange reep geknipt en hier een cirkel van gemaakt. Werkt even goed. Probeer aan de binnenkant wat bakpapier of zilverpapier te doen om hygiënische redenen.

Neem dus de ring en leg er een bodempje rucola in. Schep er een paar lepels van de puree op en druk aan. Verbrokkel vervolgens de feta erover en verwijder de ring. Je kan erna nog wat feta erover doen zodat er langs de ring nog wat brokkeltjes vallen. Werk af met de ham. Je mag deze er royaal over strooien.

Zo, echt ontzettend lekker, ik beloof het.

Smakelijk!

image

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *