Schaaldieren,  Super Healthy,  Vis

Salade van zalm, scampi en rode kool

Als dit niet nog eens een extreem voedzame salade is, dan weet ik het ook niet meer. Bomvol goede vetten en eiwitten. Geweldig! En ziet ie er ook niet mooi uit? Zo kleurrijk, ik word er instant vrolijk van. Dat is altijd een goed teken, als je vrolijk wordt bij het zien van je eten. Dat betekent dat het gaat smaaaaaken! En smaken, dat heeft het gedaan, hoor. De salade werd ook dubbel en dik goedgekeurd door de husband. Dat is niet onbelangrijk. Mijn eerlijke rechter. De salade is niet veroordeeld tot de verdoemenis, maar heeft toestemming ontvangen om op de blog te komen. En hier is ie dan, in al zijn glorie!

IMG_2548

Benodigdheden, voor 2 personen:

2x handvol gemengde sla

2 wortelen

1/2 rode kool

1 zalmfilet

18 scampi’s, gepeld en ontdarmd

60 g quinoa

lente-ui, 2 stengels

sesamzaad

1/2 limoen

sojasaus

peper, zout, tijm, paprikapoeder

olijfolie

IMG_2551

Bereiding:

Doe de scampi’s in een kom en giet er een flinke scheut olijfolie bij. Kruid met goed wat tijm en paprikapoeder, peper en zout. Zet apart. Smeer vervolgens de zalmfilet in met olijfolie en kruid aan beide kanten met peper.

Neem er een grote grillpan bij en doe er de zalmfilet in. Grill deze tot hij net gaar is. Doe vervolgens de scampi’s in de pan en grill ook deze aan beide kanten tot ze gaar zijn. Laat de scampi’s en de zalmfilet afkoelen.

Kook de quinoa gaar zoals aangewezen op de verpakking (één deel quinoa, twee delen water). Laat ook afkoelen en giet er dan een scheutje sojasaus bij.

IMG_2552

TIP: je kan deze stappen ook de dag voordien of ’s morgens al ondernemen, zo is je salade op één-twee-drie klaar wanneer je honger krijgt.

Schil de wortelen en snijd ze in fijne reepjes. Doe hetzelfde met de rode kool en snijd de lente-ui in schijfjes.

Als alles afgekoeld is, kunnen we de salade gaan samenstellen. Neem er twee grote kommen bij en doe er de gemende salade in. Verdeel daarover de rode kool en de wortel en verdeel daarover dan weer de quinoa. Voeg de scampi’s toe aan de salade en dan de zalm die je ofwel in blokjes snijdt ofwel in reepjes trekt, dat is eender. Werk af met de lente-ui, het sesamzaad en wat limoensap.

Zo geweldig lekker! Ik krijg er al opnieuw ‘goesting’ in. Hmmm!

IMG_2550

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *