Cake & Taart,  Chocolade

Zondag Bakdag: Chocoladecake met pindakaascrème

Oh my god! Van een toppertje gesproken, dit is er wel écht eentje. Zo lekker. Toegegeven, met de pindakaasvulling kan je deze taart aan de categorie ‘caloriebom’ toevoegen, maar hé, het leven draait om balans. Plus, tellen calorieën in het weekend eigenlijk wel? Helaas zijn dat de dingen des levens die we onszelf graag zouden wijsmaken, waar zijn ze uiteraard niet. Dat neemt natuurlijk niet weg dat af en toe een gigantisch stuk chocoladecake met een dikke laag pindakaasvulling verorberen, niet keihard toegelaten is. Zo genieten!

Benodigdheden:

Voor de cake:

240 g bloem

2 tl bakpoeder

40 g cacaopoeder

100 g suiker

100 g bruine suiker

snuf zout

70 ml zonnebloemolie

100 ml volle natuuryoghurt

1 ei

125 ml melk

Voor de crème:

150 g pindakaas

100 g roomkaas

100 ml volle room

50 g poedersuiker

Afwerking: 50 g pure chocolade

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Zeef voor de cake de bloem en doe in de keukenmachine samen met het cacaopoeder, bakpoeder, suiker en bruine suiker en het zout. Meng in een aparte kom de zonnebloemolie, de melk en yoghurt en het ei met de garde en giet bij de droge ingrediënten. Meng tot één glad geheel.

Leg een vel bakpapier in een springvorm van 18 of 20 cm en vet de randjes in. Giet het beslag in de vorm en bak 45 minuten. Laat nadien volledig afkoelen.

Vervolgens maken we de pindakaascrème door de pinda- en roomkaas met elkaar te mengen. Klop de volle room tot zachte pieken, voeg de bloemsuiker toe en klop verder tot een stevig geheel. Spatel onder de pindakaasmengeling.

Snijd de cake doormidden en leg de onderkant op een bord. Spatel er 1/3e van de crème op. Snijd het bovenste deel van de cake eventueel nog wat gelijk vanboven en druk het op de pindakaascrème. Smeer de rest van de crème er op uit. Smeer ook de randen in met de pannenlikker of een spatel.

Hak de chocolade in grove stukken en strooi over de taart. Bewaar in de koelkast.

Voilà, een prachtige taart die echt wel héél erg lekker is, hmmmm.

Veel bakplezier!

Laurence

8 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *