Super Healthy,  Veggie

Curry van linzen en champignons

Dit is een typisch ‘lelijk eendje’ recept. Het oogt niet mooi, maar het smaakt wel delicious. Net zoals een lelijke eend niet viezer zal smaken dan een mooie eend. Denk ik toch. Bon, een heel lekker vegetarisch receptje. Ideaal voor de dagen zonder vlees. Met een stukje brood erbij ben je meteen lekker én gezond (oh, én goedkoop) aan het eten. Veel mensen zijn niet zo zot van linzen. Ze vinden die melige smaak niet zo geweldig, zeggen ze. Ik daarentegen kan het zeker wel smaken, maar begrijp wel wat ze bedoelen. Het geeft inderdaad een ietwat papperig smaakje, zoals bij verschillende soorten bonen. Er zullen dus voor- en tegenstanders van het recept zijn, maar dat moet ook kunnen, hé. Enfin, jullie proberen het maar eens. Enjoy!

Benodigdheden, voor 2 personen:

150 g groene of blonde linzen, ongekookt

250 g champignons

1 sjalot

1 teen look

2 tl tijm

200 ml witte wijn

1 el sojasaus ml

500 ml groentebouillon

250 ml kokosmelk (dikke uit blik of brik)

2 pitabroodjes

peper, zout, olijfolie

Afwerking: 2 el dikke kokosyoghurt, verse peterselie, chili vlokken

Bereiding:

Spoel de linzen en laat ze zo’n 30 minuten weken in water. Versnipper de sjalot en stoof ongeveer 5 minuten aan in olijfolie. Snijd de champignons in blokjes en voeg deze toe en kruid met peper en zout. Voeg na een paar minuten, als de champignons wat verkleurd zijn, de look en tijm toe. Twee minuten later giet je de witte wijn erbij en je laat deze inkoken. Voeg vervolgens de linzen toe, roer even om en voeg de bouillon toe. Laat een kwartiertje koken. Als je ziet dat er te weinig vocht overblijft, voeg dan een beetje water toe. Neem er ongeveer de helft uit en mix grof met de mixer. Voeg het terug toe aan de curry. Op deze manier dik je de curry wat in (= optioneel, je kan ook zonder!). Voeg nu de kokosmelk en sojasaus toe. Meng en laat zo’n 10 tal minuten op middenlaag vuurtje verder pruttelen.

Neem er mooie kommetjes bij, schep de curry erin en werk af met een eetlepel kokosyoghurt, verse peterselie en wat chili vlokken.

Wij aten het met geroosterd pitabrood, maar je kan het ook perfect met rijst eten.

Laat het smaken!

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *