Cake & Taart,  Chocolade,  De Kinderhoek,  Feestdagen

Julien’s verjaardagstaart (3 jaar)

Dit is het allereerste jaar dat Julien zich echt bewust was van zijn verjaardag. Hij was super fier op zijn kroon, alle slingers en ballonnen en zeker en vast ook op de verjaardagstaart. Voor zijn feestje begon, waren we hem een aantal keer kwijt. ‘Waar is Julien?’ En dan vonden we hem steeds terug in de berging met de deur van de koelkast open in zijn handje, fier grijnzend naar zijn verjaardagstaart, zonder eraan te komen. Een reuzegrote taart mét Paw Patrol erop. Dat snuitje, ik zeg het u, goud waard.

Mijn parel

Julien is een parel van een kind. Zo eentje met een lief en zacht karaktertje, veel fantasie en overal en altijd een goed humeur. Gosh, we houden van hem. Deze taart werd dan ook met gigantisch veel liefde gemaakt.

Ik deed een hele lange Pinterest scroll en vond uiteindelijk een foto waarop twee taarten tegen elkaar gedrukt werden en met koekjes werd er dan een drie op gevormd. Er stond verder geen informatie of recept bij. Enkel een vage foto, maar ik dacht: Ik fix dat. En zo geschiedde.. Deze overheerlijke verjaardagstaart met vanillecake, chocoladecake én nutellafrosting. Every 3 year old’s dream? Ik dacht het ook!

Benodigdheden:

Voor de vanillecake:

450 g patisseriebloem

1 tl bicarbonaat

2 tl bakpoeder

snuf zout

220 g boter, zacht en in blokjes

280 g suiker

4 eieren

2 zakjes vanillesuiker

250 ml karnemelk

Voor de chocoladecake:

360 g patisseriebloem

200 g suiker

90 g cacaopoeder

2 tl bicarbonaat

1 tl bakpoeder

snuf zout

2 eieren

250 ml karnemelk

120 ml zonnebloemolie

Voor de nutellacrème:

60 g boter, zacht

115 g roomkaas (type Philadelphia)

125 g Nutella

160 g poedersuiker

Voor de afwerking:

1 pak oreo’s + koekjes en/of chocolade en/of versiering naar keuze

Bereiding:

Voor de vanillecake:

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de boter, de suiker en vanillesuiker in de keukenmachine en klop stevig los totdat het een fluffy geheel wordt. Voeg één voor één de eieren toe en meng steeds tussendoor. Meng de gezeefde bloem, bakpoeder, bicarbonaat en zout en voeg de helft toe aan het mengsel. Gevolgd door de helft van de karnemelk, de rest van de bloem en de rest van de karnemelk. Meng steeds tussen elke stap. Giet het deeg in een ingevette springvorm van 26 cm met bakpapier op de bodem en bak 45-50 minuten (check of de cake gaar is en zet eventueel langer in, dek eventueel af met aluminiumfolie). Laat volledig afkoelen.

Voor de chocoladecake:

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de gezeefde bloem, suiker, cacaopoeder, bicarbonaat, bakpoeder en zout. Meng in een aparte kom het ei, de zonnebloemolie en karnemelk. Giet bij de droge ingrediënten en meng tot één geheel. Giet in een ingevette springvorm van 22 cm met bakpapier op de bodem en bak 40 minuten. Laat volledig afkoelen.

Voor de Nutellacrème:

Klop met de elektrische garde de boter en de roomkaas stevig op totdat het één geheel vormt. Klop er vervolgens de Nutella onder, gevolgd door de poedersuiker, die je er gezeefd aan toevoegt. Blijf kloppen tot zich een gladde crème vormt. Bewaar in de koelkast.

Voor de afwerking:

Snijd de bovenkant van de twee cakes gelijk en snijd vervolgens van ze allebei één zijde af zodat je ze mooi tegen elkaar kan leggen. De kleinste cake is de bovenste. Besmeer volledig met de nutellacrème. Doe de oreo’s vervolgens in de blender en mix tot grove kruimels. Vorm hiermee een drie aan de zijkant van de taart (zie foto). Werk de rest van de taart af naar keuze door hem bvb te versieren met extra chocolade, figuurtjes, kaarsjes,..

TIP: Je kan deze taart ook perfect gebruiken voor iemand die 8 jaar wordt.

HIEPER DE PIEP, HOERA!

Smakelijk,

Laurence

Benieuwd naar Julien zijn vorige verjaardagstaarten? Het zijn stuk voor stuk toppertjes! Zijn eerste verjaardagstaart vind je hier en zijn tweede verjaardagstaart kan je hier terugvinden. Smullen!

Julien’s 3e Verjaardagstaart

As Cooked By Ginger
Hiep hiep hoera! Een geweldige verjaardagstaart met een vanillecake, een chocoladecake en nutellafrosting. Afgewerkt met de lievelingskoekjes van je kleuter. Tijd voor een feestje!
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 3 uur
Gang Dessert, Gebak
Keuken Belgisch
Porties 16 personen

Equipment

  • Oven
  • Springvorm 26 cm
  • Springvorm 22 cm
  • Keukenmachine of elektrische garde

Ingrediënten
  

Voor de vanillecake

  • 450 g patisseriebloem gezeefd
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl bicarbonaat
  • 1 snuf zout
  • 4 eieren
  • 220 g boter zacht en in blokjes
  • 280 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 250 ml karnemelk

Voor de chocoladecake

  • 360 g patisseriebloem gezeefd
  • 200 g suiker
  • 90 g cacapoeder
  • 2 tl bicarbonaat
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 2 eieren
  • 250 ml karnemelk
  • 120 ml zonnebloemolie

Voor de nutellacrème

  • 60 g boter zacht
  • 115 g roomkaas type Philadelphia
  • 115 g nutella
  • 160 g poedersuiker gezeefd

Voor de afwerking:

  • 1 pak oreo's
  • koekjes, chocolade, snoep naar keuze

Instructies
 

Voor de vanillecake

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Mix de boter, suiker en vanillesuiker tot één fluffy geheel.
  • Voeg één per één de eieren toe en meng steeds tussendoor.
  • Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder, bicarbonaat en zout.
  • Voeg de helft van de bloemmengeling toe aan het deeg. Meng en giet de helft van de karnemelk erbij. Meng en voeg de rest van de bloem toe, gevolgd door de rest van de karnemelk. Meng tussen elke stap.
  • Giet het beslag in een ingevette springvorm van 26 cm met bakpapier op de bodem en bak 45-50 minuten. Check of het deeg gaar is, zo niet, zet het dan per 5 minuten bij en dek eventueel af totdat de cake gaar is. Laat volledig afkoelen.

Voor de chocoladecake

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de bloem met de suiker, cacapoeder, bicarbonaat, bakpoeder en zout.
  • Meng in een aparte kom de eieren met de zonnebloemolie en karnemelk en giet het geheel bij de droge ingrediënten. Meng tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in een ingevette springvorm van 22 cm met bakpapier op de bodem. Bak 40 minuten. Check of het deeg gaar is. Indien niet, zet je de cake per 5 minuten extra in de oven en dek je hem eventueel af tot de cake gaar is. Laat vervolgens volledig afkoelen.

Voor de nutellacrème

  • Meng de boter en de roomkaas met de elektrische garde tot een fluffy geheel. Voeg vervolgens de nutella toe en meng glad. Voeg de poedersuiker toe en mix een vijftal minuten totdat je een stevige crème krijgt.

Voor de afwerking:

  • Snijd de vanille- en chocoladecake bovenaan gelijk. Snijd bij de twee cakes aan één zijde een stuk af zodat je ze gemakkelijker tegen elkaar kunt leggen. De kleinste cake (chocolade) is de bovenkant van je verjaardagstaart. Druk de twee afgesneden zijdes tegen elkaar.
  • Besmeer de volledige cake royaal met de nutellcrème.
  • Doe de oreo's in de blender en mix tot grove kruimels. Maak er een drie mee aan de zijkant van de taart (zie foto).
  • Versier naar keuze met de favoriete koekjes en snoepjes van je kleuter.
  • Kaarsjes erop en feesten maar!

Notities

  • Je kan de vanille- en chocoladecake perfect een dag op voorhand maken. 
  • Maak de nutellacrème de dag zelf.
  • Bewaar de taart in de koelkast.
  • De taart blijft een drietal dagen goed in de koelkast.
  • Deze taart kan ook perfect gemaakt worden voor een 8-jarige. Verdubbel de oreo’s en versier in de vorm van een acht. 
  • Een andere reden om te feesten? Je kan de taarten gerust afbakken in een springvorm van 24 cm en er een laagjestaart van maken door ze op elkaar te zetten in plaats van tegen elkaar te drukken. De hoeveelheid nutellacrème blijft ongeveer hetzelfde. Vergeet dan niet tussen de twee taarten een dikke laag crème te smeren.
Trefwoord Taart, Verjaardag

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept