Ga terug

Julien's 3e Verjaardagstaart

As Cooked By Ginger
Hiep hiep hoera! Een geweldige verjaardagstaart met een vanillecake, een chocoladecake en nutellafrosting. Afgewerkt met de lievelingskoekjes van je kleuter. Tijd voor een feestje!
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 3 uur
Gang Dessert, Gebak
Keuken Belgisch
Porties 16 personen

Equipment

  • Oven
  • Springvorm 26 cm
  • Springvorm 22 cm
  • Keukenmachine of elektrische garde

Ingrediënten
  

Voor de vanillecake

  • 450 g patisseriebloem gezeefd
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl bicarbonaat
  • 1 snuf zout
  • 4 eieren
  • 220 g boter zacht en in blokjes
  • 280 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 250 ml karnemelk

Voor de chocoladecake

  • 360 g patisseriebloem gezeefd
  • 200 g suiker
  • 90 g cacapoeder
  • 2 tl bicarbonaat
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 2 eieren
  • 250 ml karnemelk
  • 120 ml zonnebloemolie

Voor de nutellacrème

  • 60 g boter zacht
  • 115 g roomkaas type Philadelphia
  • 115 g nutella
  • 160 g poedersuiker gezeefd

Voor de afwerking:

  • 1 pak oreo's
  • koekjes, chocolade, snoep naar keuze

Instructies
 

Voor de vanillecake

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Mix de boter, suiker en vanillesuiker tot één fluffy geheel.
  • Voeg één per één de eieren toe en meng steeds tussendoor.
  • Meng in een aparte kom de bloem, bakpoeder, bicarbonaat en zout.
  • Voeg de helft van de bloemmengeling toe aan het deeg. Meng en giet de helft van de karnemelk erbij. Meng en voeg de rest van de bloem toe, gevolgd door de rest van de karnemelk. Meng tussen elke stap.
  • Giet het beslag in een ingevette springvorm van 26 cm met bakpapier op de bodem en bak 45-50 minuten. Check of het deeg gaar is, zo niet, zet het dan per 5 minuten bij en dek eventueel af totdat de cake gaar is. Laat volledig afkoelen.

Voor de chocoladecake

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de bloem met de suiker, cacapoeder, bicarbonaat, bakpoeder en zout.
  • Meng in een aparte kom de eieren met de zonnebloemolie en karnemelk en giet het geheel bij de droge ingrediënten. Meng tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in een ingevette springvorm van 22 cm met bakpapier op de bodem. Bak 40 minuten. Check of het deeg gaar is. Indien niet, zet je de cake per 5 minuten extra in de oven en dek je hem eventueel af tot de cake gaar is. Laat vervolgens volledig afkoelen.

Voor de nutellacrème

  • Meng de boter en de roomkaas met de elektrische garde tot een fluffy geheel. Voeg vervolgens de nutella toe en meng glad. Voeg de poedersuiker toe en mix een vijftal minuten totdat je een stevige crème krijgt.

Voor de afwerking:

  • Snijd de vanille- en chocoladecake bovenaan gelijk. Snijd bij de twee cakes aan één zijde een stuk af zodat je ze gemakkelijker tegen elkaar kunt leggen. De kleinste cake (chocolade) is de bovenkant van je verjaardagstaart. Druk de twee afgesneden zijdes tegen elkaar.
  • Besmeer de volledige cake royaal met de nutellcrème.
  • Doe de oreo's in de blender en mix tot grove kruimels. Maak er een drie mee aan de zijkant van de taart (zie foto).
  • Versier naar keuze met de favoriete koekjes en snoepjes van je kleuter.
  • Kaarsjes erop en feesten maar!

Notities

  • Je kan de vanille- en chocoladecake perfect een dag op voorhand maken. 
  • Maak de nutellacrème de dag zelf.
  • Bewaar de taart in de koelkast.
  • De taart blijft een drietal dagen goed in de koelkast.
  • Deze taart kan ook perfect gemaakt worden voor een 8-jarige. Verdubbel de oreo's en versier in de vorm van een acht. 
  • Een andere reden om te feesten? Je kan de taarten gerust afbakken in een springvorm van 24 cm en er een laagjestaart van maken door ze op elkaar te zetten in plaats van tegen elkaar te drukken. De hoeveelheid nutellacrème blijft ongeveer hetzelfde. Vergeet dan niet tussen de twee taarten een dikke laag crème te smeren.
Trefwoord Taart, Verjaardag