Cake & Taart,  De Kinderhoek

Julien’s verjaardagstaart (2 jaar)

HIEPER DE PIEP, HOERA! Onze lieve schat werd onlangs twee jaar. Twee jaar?! Hoe kan het dat we nu al zo ver zitten. Ik heb een paar keer met mijn ogen geknipperd en plots zijn we twee jaar verder en is mini-mensje nummer 2 alweer onderweg. Maar tot het zover is, is onze grote meneer nog alleen en kreeg hij op zijn verjaardag ook alle aandacht die hij verdiende.

Julien is één brok positiviteit en goedlachsheid. God, hoeveel je van je kind houden kan. Daarom verdiende hij ook een extra speciale taart. Een super deluxe veel te grote taart mét een grote ‘2’ er bovenop.

Zijn jullie klaar voor het recept? Het is een werkje, maar het is het wel waard!

Benodigdheden:

Voor de cake:

450 g suiker

350 g boter, zacht

450 g patisseriebloem

6 tl bakpoeder

1 tl sodiumbicarbonaat (baking soda)

8 eieren

6 el melk

2 zakjes vanillesuiker

3 el cacapoeder

Voor de frosting:

750 g mascarpone

115 g bloemsuiker

1-2 el melk

1 zakje vanillesuiker

Voor de topping:

200 g mascarpone

70 g suiker

80 ml volle room

Afwerking: DIY CAKE TOPPER (KLIK HIER) + extra discobolletjes

Bereiding:

Voor de cake:

TIP: Als je een keukenmachine hebt, gebruik deze dan voor je beslag. Je gaat het jezelf een stuk gemakkelijker maken 😉

Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de boter, suiker en vanillesuiker op. Voeg dan één voor één de eieren toe en vervolgens de melk. Zeef de bloem boven het geheel uit en meng het onder het beslag, samen met het bakpoeder en sodiumbicarbonaat.

Weeg het deeg af en verdeel het in drie gelijke delen. Voeg aan één deel het cacaopoeder toe en meng. Bak de drie delen deeg 25-30 minuten in een ingevette bakvorm van 18 cm.

TIP: Heb je drie vormen en kan je ze tegelijk bakken? Top! Zo niet (zoals mij), moet je wat meer geduld hebben en ze in drie keer afbakken. Laat de cake altijd 10 minuten afkoelen in de bakvorm, ontvorm en plaats op een rooster om volledig af te koelen.

Laat de cakes volledig afkoelen en snijd ze nadien gelijk zodat de taart stevig blijft staan.

Voor de frosting:

Doe de mascarpone in een mengkom en meng wat los met de vanillesuiker. Zeef de bloemsuiker, voeg toe en meng tot een glad geheel. Voeg een eetlepel melk toe, check de consistentie (moet goed stevig blijven maar niet te hard) en voeg eventueel nog een eetlepel toe.

Smeer een kleine lepel frosting op een taartschotel (dit doen we zodat de taart niet gaat schuiven) en zet er een vanillecake op. Smeer er een flinke laag van de mascarponecrème op en zet daarop de chocoladecake. Doe hetzelfde en eindig met de tweede vanillecake. Smeer nu een dun laagje crème over de volledige taart (dit noemen we een kruimellaag om de kruimeltjes weg te smeren). Zet de taart een kwartiertje in de koelkast.

Haal de taart terug uit en smeer de mascarponecrème uit over de volledige taart en strijk glad met een spatel.

Voor de topping:

Klop de volle room op en meng ondertussen de mascarpone en de suiker. Spatel de opgeklopte room onder het mengsel en doe het in een spuitzak met spuitmondje naar keuze (geen is ook goed als je dit niet hebt). Spuit toefjes op de bovenkant van de taart en eventueel ook een randje aan de onderkant.

Strooi er nog wat discobolletjes overheen en bewaar in de koelkast totdat het tijd is om te serveren.

VERGEET DEZE LEUKE DIY CAKE TOPPER ER NIET IN TE PRIKKEN! <3

In de gloria, in de gloriaaaa,… Hieperdepiep HOERA!

Laurence

19 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *