Comfortfood,  Pasta,  Veggie

Pasta met geroosterde tomaatjes

Gemakkelijker dan dit gerechtje gaat het niet worden. Een easy peasy maar oh zo lekkere pasta boordevol smaak. Wat zijn de voordelen?

  • Het is super lekker
  • Je hebt weinig ingrediënten nodig
  • Het is heel gemakkelijk te maken

Jou rest enkel nog een kwaliteitsvolle pasta te kiezen, want die maakt dit gerecht wel. Ik ging voor een pasta van het nieuwe ‘Soubry Intense’ gamma waarbij de pasta vervaardigd wordt uit de beste durum tarwe waardoor de pasta perfect al dente is. Door het specifieke en authentieke productieproces krijgt de pasta een ruw oppervlak waardoor sauzen en kruiden zich optimaal kunnen hechten. Ze hebben ook super leuke vormen, zoals deze Giglio die ik hier gebruikt heb.

Een kwaliteitsvolle pasta heeft niet veel extra’s nodig, vandaar een simpel maar heel lekker gerechtje.

Benodigdheden, voor 2 personen:

220 g Giglio van het Soubry Intense gamma

350 g kerstomaten (verschillende kleurtjes)

10 tal blaadjes verse basilicum

1 teen look, gepeld

1/2 tl suiker

1 tl oregano

2 el balsamicoazijn

peper, zout

olijfolie

Afwerking: parmezaanschilfers, verse basilicum

Bereiding:

Je kan via deze video die ik voor jullie gemaakt heb, bekijken hoe je het receptje maakt! Laat me zeker in de reacties onderaan weten wat jullie van de video vinden <3

Verwarm de oven voor op 180°C. Neem er een grote ovenschotel bij, snijd de kerstomaten in twee en doe ze in de schotel. Voeg er de teen look (eventueel in twee of drie stukken gesneden), de suiker, oregano, balsamicoazijn en een flinke scheut olijfolie aan toe. Kruid stevig met peper en zout en meng. Zet 30 minuten in de oven.

Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Houd 1 pollepel kookwater apart.

Haal de tomaatjes uit de oven, haal de look eruit en giet de pasta af. Voeg de pasta toe aan de tomaatjes en meng heel goed. Als de tomaatjes minder vocht afgeven dan verwacht, kan je wat van het kookwater toevoegen (ik had het niet nodig).

Verdeel over twee borden en werk af met flink wat zwarte peper, verse basilicum, parmezaanschilfers en een beetje extra olijfolie.

Zo simpel, zo lekker!

Laurence

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *