Lunch,  Ontbijt

2x Bagel: Zoet & Hartig

Bagels, baby! Zo’n stevig broodje smaakt toch echt altijd. Het wordt standaard met ‘cream cheese’ ofwel verse kaas gegeten. Dat gaan wij vandaag ook doen, maar de verse kaas wordt wel gepimpt tot een zoete en een hartige versie. Heb ik jullie al nieuwsgierig gemaakt?

Wel, ik gebruik de smeuïge verse kaas van St Môret, die enkel bestaat uit melk, room en een snufje zout. Joehoe, lekker natuurlijk dus. In de zoete versie gebruik ik fruit en in de hartige versie avocado en peterselie. Zullen we aan het koken slaan? Komt ie!

Pssst, er staat een leuke kidsproof versie onderaan het artikel. Heel leuk om een keertje te maken voor je peuter. Dat snoetje als ze hun bordje zien, priceless!

Kidsproof versie

Zoete bagel

Benodigdheden, voor 2 goedgevulde bagels:

2 bagels

120 g St Môret, natuur of light

1/2 banaan

4-5 aardbeien

handje gemengd rood fruit

handje amandelschilfers, geroosterd

Bereiding:

Plet de banaan met een vork. Voeg er de aardbeien aan toe en plet deze er ook onder. Voeg de verse kaas toe en meng tot één geheel. Snijd je bagel in twee en rooster goudbruin in de broodrooster. Smeer de onderste helft van de bagel royaal in met de kaas, verdeel er wat gemengd rood fruit over – ik gebruikte bosbes, framboos en aardbeien – en strooi er de geroosterde amandelschilfers over. Werk af door de bovenste helft van de bagel erop te zetten.

Hartige bagel

Benodigdheden, voor 2 bagels:

2 bagels

120 g St Môret, natuur of light

1 avocado

1/2 limoen

enkele stengels verse peterselie

peper, zout

kerstomaatjes

komkommer

tuinkers

Bereiding:

Plet de avocado met je vork. Voeg er het sap van de limoen aan toe. Versnipper de peterselie en voeg toe. Doe er de verse kaas bij en meng tot één geheel. Kruid af met peper en een beetje zout.

Snijd de bagel in twee en rooster goudbruin in de broodrooster. Smeer een royale hoeveelheid van de avocado-kaas mengeling op de onderste helft van de bagel. Verdeel er stukjes kerstomaat en komkommer over en strooi nog wat tuinkers over het geheel. Werk af door de bovenste helft van de bagel erop te drukken.

Kidsproof versie!

Miauw, doet de poes.

Smeer één bagelhelft in met een dikke laag van het zoete kaasmengsel. Maak met twee stukjes aardbei oortjes, gebruik 2 bosbessen als ogen, een rozijntje als neusje en pretzelsticks als snorharen.

Kijk mama, een vlinder!

Snijd één bagelhelft doormidden en draai ze met de rug tegen elkaar. Besmeer met het kaasmengsel. Snijd een kerstomaatje in schijfjes en gebruik dit als vlekjes op de vleugels van de vlinder. Gebruik pretzelsticks als voelsprieten.

Smakelijk eten!

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *