De Kinderhoek

Kidsproof bagels

Af en toe mogen we onze peuters eens extra blij maken, hé. Hoe doen we dat? Met enorm veel dingen, uiteraard – een peuter is namelijk nogal snel blij met iets – maar ook met leuk en lekker eten. Hier is Julien namelijk nogal fan van dieren. De kinderboerderij kent ie op zijn duimpje en alle boekjes met dieren in zijn een hit. Dus dacht ik, laten we het ook eens met eten proberen? Daar is ie namelijk wat mee gestopt.. Met zomaar alles opeten dat er op zijn bordje komt. Bij deze een poging om het leuker te maken!

Miauw, doet de poes!

Benodigdheden, voor 4-6 halve bagels:

120 g roomkaas

5 aardbeien

1/2 banaan

Afwerking: bosbessen, rozijnen, aardbeien, pretzelsticks

Bereiding:

Plet de banaan en de aardbeien en meng er de roomkaas onder. Rooster een halve bagel en smeer er de kaas op. Werk af met twee schijfjes aardbei als oortjes, twee bosbessen als ogen, een rozijntje als neus en stukjes pretzelsticks als snorharen.

Kijk mama, een vlinder!

Benodigdheden, voor 4-6 halve bagels:

120 g roomkaas

1 avocado

enkele stengels verse peterselie, fijn versnipperd

1/2 limoen

peper en zout

Afwerking: kerstomaatjes, pretzelsticks

Bereiding:

Plet de avocado en voeg het sap van de limoen en de peterselie toe. Meng er de roomkaas onder en kruid met een beetje peper en zout (niet teveel voor de peuters). Rooster een halve bagel en smeer er de roomkaas op. Gebruik schijfjes kerstomaat als vlekjes op de vlindervleugels en pretzelsticks als voelsprieten.

Hopelijk vinden ze het lekker! Laat het me zeker weten 🙂

Groetjes,

Laurence

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *