Lunch,  Vlees

Kip fajitas

Kip fajitas. Ik had nog eens zin om te experimenteren met eten en iets tof klaar te maken. Gewoon eens iets leuk! Na wat brainstormen, kwam ik uit bij een filmpje van vleeskebab uit de oven. Daarin worden verschillende soorten vlees op spiesjes geprikt en gegaard in de oven. Het zag er zo leuk uit, dat ik het ook een keertje wilde maken.

Andalouse & kip

Pauwels sauzen daagde me kort erna uit om een tof en lekker recept te maken met Andalouse. Ik vroeg aan mijn man: Als jij aan Andalouse denkt, aan welk vlees denk je dan als eerste? En hij zei: Kip! Dus voilà, ik wilde al eens experimenteren met de vleeskebab uit de oven en husband stelde voor om de Andalouse met kip te combineren. En zo werden de kip fajitas – gemaakt met kipkebab uit de oven – geboren, afgewerkt met de smaakvolle Andalouse.

Het gerecht is een feestje om te maken. De kipkebab in elkaar steken is tof en hem nadien aansnijden nog toffer (je waant je net bij de kebabzaak, maar dan in het klein haha)! Oh ja, en het hele geheel opeten is natuurlijk het tofste van allemaal. Dat begrijp je.

Wat heb je nodig?

  • Kipfilets
  • Kruiden: Paprikapoeder, chilipoeder, currypoeder, kippenkruiden, peper, zout.
  • Limoensap: voor bij de kruidenmengeling
  • Olijfolie: voor bij de kruidenmengeling
  • Griekse yoghurt: voor bij de kruidenmengeling
  • Witte ui: de grootste die je kan vinden
  • Romeinse sla: voor de salade
  • Tomaat en komkommer: voor de salade
  • Rode ui: voor de salade
  • Kleine tortillavellen: Het kleinste formaat
  • Andalouse: van Pauwels sauzen

Wat moet je doen?

Leg de kipfilets tussen plasticfolie en sla plat met de deegrol of een pan. Snijd vervolgens in vier en doe alle stukjes in een mengkom.

Meng alle kruiden met een lepeltje olijfolie, limoensap en Griekse yoghurt. Meng onder de kip.

Halveer de witte ui. In de breedte van de ui, niet in de lengte. Dan is hij steviger. Leg de ui met de binnenkant naar beneden op een vel zilverpapier op de bakplaat. Prik er twee satéstokjes in dicht bij elkaar en prik er alle stukjes kip op. Je maakt dus een stapel in de hoogte van alle stukjes kip.

Bak een uurtje in de oven.

Meng de grof gehakte Romeinse sla met de tomaat en komkommer die je in blokjes sneed. Snijd de rode ui in halve ringen en meng onder de salade. Kruid af met peper en zout.

Haal de kip uit de oven en snijd met een scherp mes van boven naar beneden dunne schijfjes af. Een beetje zoals ze zouden doen bij de kebabzaak, maar dan in het klein 🙂 Snijd al het vlees in dunne schijfjes op die manier.

Verwarm de tortillavellen kort op in de microgolfoven en beleg met de salade en de kip. Werk af met een gewenste hoeveelheid Andalouse en eet meteen op.

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept of check de receptvideo op TikTok of de sfeervideo op Instagram.

Tips:

  • Witte ui: Gebruik de grootste ui die je kan vinden in de winkel om de spies zo stevig mogelijk te maken. Blijft de kipkebab niet rechtstaan tijdens het bakken, stut hem dan door de tweede helft van de ui erachter te leggen en een spies door de kip te prikken tot in de tweede ui. Je kan de spies ook plat leggen en om het kwartier ongeveer draaien.
  • Tortilla: Ik warm de tortillavellen kort op in de microgolfoven, maar je kan ze ook bakken of grillen op het vuur.
  • Avocado: Voeg gerust avocado toe aan de salade.
  • Wrap: Je kan ook een groot tortillavel gebruiken en er een wrap van maken. Dit kan je zelfs op voorhand maken en koud meenemen naar het werk.
  • Op voorhand maken: Je kan de kipkebab al volledig op voorhand samenstellen en in de koelkast bewaren totdat het tijd is om hem af te bakken. Je kan het ook al afbakken en aansnijden en de kipstukjes opwarmen wanneer het etenstijd is.
  • Bewaren: De restjes kip blijven 2 dagen goed in de koelkast. Warm ze maximum één keer terug op.

Veel kookplezier!

Vind je deze kip fajitas best wel leuk en lekker? Dan zijn deze gerechten misschien ook wel iets voor jou!

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Kip fajitas

As Cooked By Ginger
Heerlijke kip fajitas gemaakt met een kipkebab uit de oven. Een plezier om te maken én om op te eten.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur
10 minuten
Totale tijd 1 uur 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Equipment

  • Oven
  • Bakplaat met zilverpapier erop
  • 2 satéstokjes

Ingrediënten
  

Voor de kip kebab

  • 2 kipfilets ong. 400-500 g kip
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl currypoeder
  • 1 tl kippenkruiden
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1/4 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 1 el olijfolie
  • sap 1/4 limoen
  • 1 flinke el Griekse yoghurt
  • 1 grote witte ui de grootste die je kan vinden

Voor de rest van het gerecht

  • 1/4 kropsla in fijne stukjes gehakt
  • 1 tomaat in blokjes
  • 1/3 komkommer in blokjes
  • 1/2 rode ui in halve ringen
  • 6 kleine tortillavellen het kleinste formaat
  • Andalouse
  • peper, zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Leg de kipfilets tussen plasticfolie en sla plat met de deegrol of een pan. Snijd elke filet in de helft. Leg de helften op elkaar en snijd nog eens door twee. Doe in een mengkom.
  • Meng alle kruiden voor de kip kebab. Voeg er de olijfolie, limoensap en Griekse yoghurt aan toe. Meng en voeg het toe aan de kip. Meng goed.
  • Halveer de witte ui en leg één helft met de rechte kant naar beneden op de bakplaat en dus met de bolle kant naar boven. Hoe groter je ui, hoe steviger je kip kebab zal staan. Snijd de ui dwars doormidden, niet in de lengte (dus niet van het topje naar de onderkant).
  • Prik er de twee satéstokjes in met de scherpe punt naar boven. Dus de brede kant van het stokje zit in de ajuin. Prik er alle stukjes kip op zodat je een toren maakt van de kip. Druk de stukjes goed op elkaar aan.
  • Zet 1 uur in de oven.
  • Meng de kropsla, tomaat, komkommer en rode ui en zet in de koelkast tot de kip klaar is.
  • Haal de kip uit de oven en snijd van boven naar beneden dunne schijfjes af (zoals ze bij de kebabzaak doen). Snijd het vlees volledig van de spies af.
  • Warm de tortillavellen kort op in de microgolfoven. Beleg met de salade, dan met de kip en werk af met een gewenste hoeveelheid Andalouse. Zo lekker!
Trefwoord Fajitas, Kip

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept