Lunch

BLT bagel

Hallo allemaal, een tijdje geleden maakte ik al eens een lekkere bagel voor jullie en wel deze met kaas, spek en ei. Hmmm! Vandaag heb ik een nieuw lekker receptje met de sesam bagel van New York Bakery Co. We gaan een BLT bagel maken, mét crisps en een pickle. Want zo hoort het, hé!

Hé, ho, stop! Wat is ‘BLT’?

Wel, dat staat voor ‘Bacon, Lettuce & Tomato’. Een klassieke combinatie die de Amerikanen tussen hun sandwich gebruiken. Wij gaan hem vandaag ook klaarmaken, maar dan met een bagel in plaats van met boterhammen. Het is een ideaal gerechtje om te eten tijdens een gezellige picknick. Klaarmaken, inpakken en wegwezen. Hup, de zon in!

Benodigdheden, voor 1 bagel:

1 bagel met sesamzaadjes van New York Bakery Co.

4 lapjes ontbijtspek

kropsla

tomaat

mayonaise

peper, zout

Optioneel: 1/2 zakje zoutchips, hele of halve augurk

Bereiding:

Snijd de bagel door twee en rooster beide helften in de broodrooster. Bak ondertussen het spek krokant. Smeer mayonaise op de onderste helft van het broodje. Leg daarop de sla, gevolgd door een groot schijfje tomaat. Strooi peper en zout over de tomaat. Leg daarop het krokante spek en smeer ook mayonaise op het bovenste broodje. Zet het erop, druk een beetje aan en laat het smaken.

TIP: Je kan deze perfect inpakken in bakpapier en meenemen voor een picknick.

TIP: Serveer met zoutchips en augurk. Super lekker!

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *