Lunch,  Voor- of bijgerecht

Tartaar van meloen, feta en komkommer

Van een fris, licht, lekker en gezond gerechtje gesproken. Deze heeft het allemaal en is ideaal om als lunch te eten of om als voorgerechtje te serveren. Je kan het perfect op voorhand klaarmaken en heeft weinig werk nodig bij het serveren. Handig voor als je een etentje geeft.

Vraag voor de zekerheid wel even bij je gasten na of ze wel feta lusten. Ik ken om één of andere bizarre reden best veel mensen die niet graag feta eten. Ik vind het net één van de lekkerste kazen en het geeft altijd zoveel smaak aan je gerechten. Héérlijk, gewoon! Al heb ik het ook wel leren eten, geloof ik. Als ik het me goed herinner, was ik er de eerste keer ook niet zo’n fan van. Al moet dat al vele jaren geleden zijn, want nu heb ik steevast 4 pakken in de koelkast liggen. Perfect voor als je niet weet wat eten.

  • Flans je snel een salade in elkaar? Die is meteen lekker met feta.
  • Of een pastaatje? Roer wat feta door je saus en je hebt meteen een smaakbom.
  • Onverwachts gasten en geen hapjes? Feta blokjes met watermeloen of gewoon blokjes in een kommetje met wat olijven of met komkommer?
  • Nog veel groentjes die op moeten? Wok ze samen en meng er feta onder.
  • ….

Besluit? Zorg ervoor dat je àltijd feta in huis hebt 😉 Zou ik fan zijn?

IMG_5251

Benodigdheden:

1/2 oranje meloen

1/2 komkommer

125 g feta – de lactosevrije van Dilea is top (geen reclame, gewoon fan)

sap van 1/2 citroen

enkele takjes munt

peper, zout

olijfolie

IMG_5253

Bereiding:

Snijd de meloen en komkommer in kleine, fijne blokjes en doe ze samen in een mengkom. Snijd de feta in kleine blokjes en meng onder de rest. Voeg het citroensap, peper, zout en scheutje olijfolie toe en meng. Versnipper enkele blaadjes munt en voeg ook toe.

Neem er een serveerring bij en zet deze op een bordje. Druk het mengsel erin aan en haal de ring er rond uit. Werk af met een blaadje munt.

IMG_5250

TIP1: Ik zou het op deze manier serveren als ik het als voorgerechtje zou opdienen. Als je geen serveerring hebt, is een glazen potje ook leuk. Bvb een confituurpotje of een gewoon glas.

TIP2: Je kan ook watermeloen gebruiken ipv oranje meloen, dit is sowieso ook erg lekker. Als afwerking kan je ofwel wat extra olijfolie ofwel een streepje balsamicocrème gebruiken en er nog wat grof zout over strooien.

TIP3: Serveer met brood!

Smakelijke groeten,

Laurence

IMG_5254

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *