Lunch,  Salades,  Vis

Salade met makreel en bloedappelsien

Van dit receptje postte ik al een preview op Instagram en deze viel zeker en vast in de smaak bij jullie. Ik ga jullie dus niet langer in spanning houden, maar zet bij deze het recept online. Het is een simpele, frisse en voedzame salade, die er bovendien ook nog eens erg mooi uitziet. Ik vind bloedappelsien over het algemeen gewoon een prachtig stukje fruit. De beauté onder de citrusvruchten, al doen ze allemaal hun best om me het water in de mond te laten lopen (hallo, pompelmoes!). De smaak van de sinaasappel ging ook heel goed bij de makreel. Ik had daar eventjes een risico genomen, maar dat moet een mens af en toe doen, hé. Risico’s nemen. Die zorgen vaak (niet altijd) voor de beste resultaten. Beslissen jullie zelf maar wat jullie van de salade vinden, het zal voor mij zeker niet de laatste keer geweest zijn dat ik hem gemaakt heb.

unnamed (11)

Benodigdheden, voor 2 personen:

2 blikjes makreel (2x 88g uitgelekt gewicht)

2 bloedsinaasappels (of appelsien zoals wij het zeggen)

zakje gemengde sla naar keuze (ik neem altijd degene met veel donkergroene blaadjes en weinig witte)

handvol rucola

ongeveer 16 zwarte olijven

1 bakje tuinkers

ongeveer 16 radijzen

1/2 komkommer

sesamzaadjes

peper, zout

Dressing: sap van 1 bloedappelsien, sap van 1/2 citroen, 1/2 el mosterd, 1 el koolzaad of zonnebloemolie, 1 tl rijstsiroop of honing, peper en zout.

unnamed (10)

Bereiding:

Neem om te beginnen twee mooie borden en verdeel er de gemengde sla en rucola over (hoeveelheid is naar keuze). Haal de makreel uit de blikjes, scheur deze wat in reepjes en verdeel over de borden. Doe daar de olijven bij en de komkommer die je in blokjes gesneden hebt. Snijd vervolgens de radijzen in stukjes en doe deze er ook bij. Schil de bloedappelsienen en snijd deze in schijfjes die je bij de salade doet. Werk af door er wat tuinkers over te strooien, gevolgd door de sesamzaadjes (hoeveelheid naar keuze).

unnamed (14)

Voor de dressing meng je al de aangegeven ingrediënten stevig door elkaar. Kruid goed met peper en zout en giet over de salade.

Zo lekker, zo gezond en zo voedzaam. Heerlijk!

Laat het smaken.

unnamed (13)

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *