Gevogelte,  Lunch,  Salades

Salade met gegrilde kip, feta en perzik

Salade met gegrilde kip, feta en perzik,.. Misschien niet de meest logische keuze, maar wat een toffe en geweldig lekkere combinatie. Het ziet er leuk uit en het smaakt echt lekker. De stevige smaak van feta combineert erg goed met de zoete perzik. Een op en top zomers gerechtje!

Wij aten het op een warme zomeravond, na een paar dagen van etentjes en feestjes. Als wij het na een reeks etentjes met hapjes, drank en alles à volonté even gehad hebben, kiezen we vaak voor een lichte en frisse salade. Ideaal om de maag even te laten bekomen. Na een barbecue, pizza op restaurant en een driegangenmenu met de familie, ben ik alvast zo iemand die even zin heeft in een ultra gezond gerechtje. En dat maakte ik dus. Héééééélemaal goedgekeurd!

Benodigdheden, voor 2 personen:

1 klein zakje gemengde sla

2x handvol rucola

2 kipfilets

125 g feta

2 perziken

60 g walnoten

30 g pompoenpitten

1/2 komkommer

3 stengels lente-ui

honing

peper, zout, 1 tl paprikapoeder, 1 tl tijm, 1 tl basilicum

olijfolie

Bereiding:

Breng water aan de kook en kook de kipfilets gaar in 12 minuten.

Dep de kipfilets droog en smeer ze in met olijfolie, peper, zout, paprikapoeder, basilicum en tijm. Dit gaat het gemakkelijkst met je handen. Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de kipfilets drie tot vier minuten aan elke kant. Laat afkoelen en snijd in schijfjes.

Snijd één perzik in blokjes en één perzik in schijfjes. Snijd de komkommer in blokjes en de lente-ui in ringen.

Meng de gemengde sla, rucola, komkommer en lente-ui. Voeg de walnoten en pompoenpitten toe en verkruimel de feta erbij. Voeg de blokjes perzik toe (de schijfjes houd je aan de kant). Besprenkel het geheel met wat olijfolie en kruid met peper. Meng.

Neem er twee diepe borden bij en verdeel er de salade over. Leg er vervolgens de schijfjes kip en perzik bij. Leg ze afwisselend in een rijtje. Werk af met een streepje honing.

Tips:

  • Voeg eventueel een kipbouillonblokje toe aan het kookwater van de kipfilets, voor extra smaak.
  • Ik doe de walnoten en pompoenpitten zo bij de salade, maar je kan deze ook op voorhand roosteren, eventueel met wat chilipoeder erbij.
  • Deze salade is echt een smaakbom en ook lekker als lunch. Wil je hem op voorhand maken om mee te nemen, houd dan de perzikblokjes uit de salade om deze niet wak te maken en voeg deze op het moment zelf toe.

Smakelijk eten!

Laurence

Wat een verrukkelijke salade. Heb je de smaak van fruit in je salade helemaal te pakken gekregen? Dan moet je zeker deze salade met krokante kip, druiven en bosbessen eens proeven of deze salade met quinoa, feta en aardbei. Je kan me natuurlijk ook altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie.

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Salade met gegrilde kip, feta en perzik

As Cooked By Ginger
Een heerlijke en frisse salade met gegrilde kip, feta en perzik. Een zomers bordje dat meteen een glimlach op je gezicht tovert.
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kipfilets (ong. 400g)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl tijm
  • 1 tl basilicum
  • 1 zakje gemengde sla naar keuze
  • 2 handjes rucola
  • 1/2 komkommer in blokjes
  • 3 stengels lente-ui in ringen
  • 125 g feta verkruimeld
  • 2 perzikken 1 in blokjes, 1 in schijfjes
  • 60 g walnoten
  • 30 g pompoenpitten
  • peper, zout
  • olijfolie
  • honing

Instructies
 

  • Breng water aan de kook en kook de kipfilets gaar in 12 minuten.
  • Laat lichtjes afkoelen en smeer de kipfilets in met olijfolie, paprikapoeder, tijm en basilicum.
  • Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de kipfilets drie tot vier minuten aan elke kant of totdat er een mooi goudbruin patroon op staat.
  • Laat lichtjes afkoelen en snijd in schijfjes.
  • Meng voor de salade de gemengde sla, rucola, komkommer- en perzikblokjes, feta, lente-ui, walnoten en pompoenpitten. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper. Meng goed.
  • Verdeel de salade over twee borden en leg er vervolgens de schijfjes kip en perzik afwisselend langs.
  • Besprenkel met een beetje honing en serveer.
Trefwoord Feta, Kip, Perzik

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept