Ga terug

Salade met gegrilde kip, feta en perzik

As Cooked By Ginger
Een heerlijke en frisse salade met gegrilde kip, feta en perzik. Een zomers bordje dat meteen een glimlach op je gezicht tovert.
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 2 kipfilets (ong. 400g)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl tijm
  • 1 tl basilicum
  • 1 zakje gemengde sla naar keuze
  • 2 handjes rucola
  • 1/2 komkommer in blokjes
  • 3 stengels lente-ui in ringen
  • 125 g feta verkruimeld
  • 2 perzikken 1 in blokjes, 1 in schijfjes
  • 60 g walnoten
  • 30 g pompoenpitten
  • peper, zout
  • olijfolie
  • honing

Instructies
 

  • Breng water aan de kook en kook de kipfilets gaar in 12 minuten.
  • Laat lichtjes afkoelen en smeer de kipfilets in met olijfolie, paprikapoeder, tijm en basilicum.
  • Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de kipfilets drie tot vier minuten aan elke kant of totdat er een mooi goudbruin patroon op staat.
  • Laat lichtjes afkoelen en snijd in schijfjes.
  • Meng voor de salade de gemengde sla, rucola, komkommer- en perzikblokjes, feta, lente-ui, walnoten en pompoenpitten. Besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper. Meng goed.
  • Verdeel de salade over twee borden en leg er vervolgens de schijfjes kip en perzik afwisselend langs.
  • Besprenkel met een beetje honing en serveer.
Trefwoord Feta, Kip, Perzik