Cake & Taart

Zondag Bakdag: No bake cheesecake

Hallo allemaal! Aan deze zondag bakdag heb ik mijn werk wel gehad. Ik maakte deze cheesecake en was tevreden van de smaak, maar niet van de textuur. De familie heeft hem de eerste keer met veel smaak opgegeten, maar hem mooi serveren lukte niet. Laat staan mooi fotograferen. Wat ook niet onbelangrijk is wanneer het op de blog dient te verschijnen, natuurlijk 😉 Het oog wilt ook wat!

IMG_1322-2
Mijn eerste poging, die dus volledig in elkaar zakte.

Een beetje nadenken, aanpassingen en pogingen later, kwam ik tot het het perfecte resultaat. Helemaal zoals ik het wou. Oh ja, ik maakte hem lactosevrij, maar je kan hem ook gewoon niet-lactosevrij maken, hoor. Dat kies je helemaal zelf. Ten huize Ginger kan alles!

IMG_1639-2

Benodigdheden:

Voor de bodem:

150 g speculaaskoekjes

75 g boter (kies plantaardige voor een lactosevrije variant)

Voor de vulling: 

225 g roomkaas (ik nam de lactosevrije van Philadelphia)

2 el suiker

1 zakje vanillesuiker

60 ml koude slagroom (ik nam de lactosevrije van Dilea)

Voor de toplaag: 

2 handjes rode vruchten uit de diepvries

2 el suiker

sap van 1/2 citroen

Bereiding:

Breek de speculaas in stukjes en doe deze in de foodprocessor. Blend tot fijne kruimels. Smelt de boter en giet deze bij de kruimels. Meng goed zodat alle kruimels onder de boter hangen. Neem er een rechthoekige taartvorm bij, bekleed met bakpapier en stort het speculaasmengsel op de bodem. Druk stevig aan met je handen.

Doe de roomkaas, suiker en vanillesuiker in een kom en mix een minuutje met de elektrische garde. Voeg de koude room eraan toe en mix een vijftal minuten met de elektrische garde. Tot het beslag wat dikker geworden is. Giet het over de speculaasbodem, zorg dat het gelijk verdeeld is en zet het geheel in de koelkast.

IMG_1635-2

Ondertussen maak je de rode vruchtensaus door de rode vruchten, suiker en citroensap met een klein scheutje water in een steelpan te doen. Laat het geheel even doorkoken en plet met je vork. Laat volledig afkoelen.

Wanneer de cheesecake ongeveer twee uur in de koelkast gestaan heeft, giet je er de rode vruchtensaus over en zet je het geheel in de diepvries. Laat dit zo’n drietal uur in de diepvries staan en dan is je cheesecake klaar. Haal enkele minuten voor je hem wilt serveren uit en snijd in stukjes.

Hééééérlijk, ik beloof het!

Groetjes,

Laurence

IMG_1642-2

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *