No bake cheesecake bars
Deze no bake cheesecake bars bestaan uit heerlijke laagjes van speculaas, cheesecake en rode vruchten en zijn absoluut verrukkelijk. Ze hebben het geen twee dagen overleefd hier. Iedere keer iemand voorbij de koelkast kwam, werd er een stukje van een reep genomen en voor we het wisten waren ze op. Ook meer dan goedgekeurd door de kindjes, die elk een stukje ervan aten en het heeeeeeeerlijk vonden.
Kortom, het is onmogelijk om deze no bake cheesecake bars niet te lusten. Het is onmogelijk om er vanaf te blijven en het is onmogelijk om er niet met volle teugen van te genieten. Ze zijn ZO lekker!
Benodigdheden, voor 6 repen:
Voor de bodem:
150 g speculaaskoekjes
75 g boter, gesmolten
Voor de vulling:
230 g roomkaas (type Philadelphia)
40 g suiker
1 zakje vanillesuiker
60 ml koude volle room
Voor de toplaag:
100 g rode vruchten (uit de diepvries)
20 g suiker
sap van 1/2 citroen
Bereiding:
Vet een rechthoekige bakvorm in en leg er een vel bakpapier in.
Mix de speculaas tot fijne kruimels in de foodprocessor en giet er de boter bij. Meng goed en doe de kruimels in de bakvorm. Druk stevig aan.
Doe de roomkaas, suiker en vanillesuiker in een kom en mix een minuutje met de elektrische garde (of doe het in de keukenmachine met de garde als opzetstuk). Voeg de koude room toe en mix 3-5 minuten met de elektrische garde. Totdat het geheel zachte pieken vormt. Spatel over de speculaasbodem, verdeel gelijkmatig en zet het geheel in de koelkast.
Ondertussen maak je de rode vruchtencoulis door de rode vruchten, suiker en citroensap met een klein scheutje water in een steelpan te doen. Breng aan de kook en laat vervolgens 10 minuten op middellaag vuur pruttelen. Giet door een zeef en vang het sap op. Laat het sap (de coulis) volledig afkoelen in de koelkast.
Druppel met een theelepel de coulis over de cheesecakelaag. Maak met een tandenstoker krullen of een patroon naar keuze met de coulis. Laat het geheel vervolgens een nachtje opstijven in de koelkast.
Haal de taart uit de vorm, verwijder het bakpapier en snijd in repen. Héérlijk!
Tips:
- Bewaren: De repen blijven drie tot vier dagen goed in de koelkast. Bewaar ze in een afgesloten doos. Je kan de repen ook invriezen en laten ontdooien in de koelkast. Je vriest ze het beste in door elke reep afhankelijk in te wikkelen in plastic folie.
- Verander de stappen niet van volgorde. Als je geneigd bent om de coulis eerst te maken of je hebt nog coulis bij de hand zodat je hem niet moet maken, wacht dan een uurtje vooraleer je deze over de cheesecake laag giet. Deze moet eerst even tijd krijgen om een beetje op te stijven vooraleer je de coulis erover druppelt.
- Geen fan van speculaas? Vervang het dan door petit beurre. Ikzelf zou absoluut voor speculaas gaan bij dit recept maar ik ken ook mensen die niet geweldig graag speculaas eten. Dan zijn petit beurre koekjes the way to go.
Enjoy!
Laurence
Meer van dit? I got you! Check zeker mijn mini appel cheesecakes met een heerlijke crumble on top of ga eens voor deze verrukkelijke pindakaas cheesecake. To die for! Je kan me natuurlijk ook nog altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie.
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
No bake cheesecake bars
Equipment
- Keukenmachine of elektrische garde
- Rechthoekige bakvorm
- Bakpapier
Ingrediënten
Voor de korst
- 150 g speculaaskoekjes in fijne kruimels
- 75 g boter gesmolten
Voor de cheesecake
- 230 g roomkaas type Philadelphia
- 40 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 60 ml volle room koud
Voor de coulis
- 100 g rode vruchten uit de diepvries
- 20 g suiker
- sap 1/2 citroen
Instructies
- Vet een rechthoekige bakvorm in en bedek met bakpapier.
- Giet de boter bij de speculaaskruimels en meng goed. Doe in de bakvorm en druk stevig aan. Zet in de koelkast.
- Doe de roomkaas, suiker en vanillesuiker in de keukenmachine en klop een minuutje los. Giet er de volle room bij en mix totdat zachte pieken vormen.
- Spatel dit over de speculaasbodem en verdeel gelijkmatig. Bewaar in de koelkast.
- Maak de coulis door de rode vruchten, suiker en citroensap met een scheutje water in een steelpan te doen. Breng aan de kook, zet het vuur middellaag en laat 10 minuten verder pruttelen.
- Giet het geheel door een zeef en vang de coulis op. Laat volledig afkoelen in de koelkast.
- Druppel vervolgens de coulis over de cheesecakelaag en maak met een tandenstoker een leuk, krullerig patroon. Zet een nacht in de koelkast.
- Ontvorm, verwijder het bakpapier en snijd in repen. Enjoy!
11 Comments
Charline
Dit recept is áltijd een hit. Ik betrap er mezelf op dat ik het keer op keer wil klaarmaken wanneer ik bezoek over de vloer heb. En terecht, het is snel klaar en hemels lekker.
As Cooked By Ginger
Geweldig leuk om te horen! 🙂
Pingback:
Willeke
Mmmmm lekker hoor.
Bedankt voor het delen van het recept!!!😉
As Cooked By Ginger
Héél graag gedaan! 🙂 Bedankt voor de fijne reactie!
Hermine
Heel lekker en makkelijk recept! Zo hebben we het graag 😄 ik vroeg me juist af hoe je de toplaag iets ‘vaster’ kan maken. Alles was precies nog wat loperig, ookal heb ik het recept gevolgd en alles 1 dag in de frigo laten staan. Is gewoon voor de ‘mooiheid’. Het oog wil ook soms wat hihi 😜
As Cooked By Ginger
Hoi! Als je bovenste laag niet stevig was, kan je volgende keer best je room iets stijver kloppen. Dus iets langer de roomkaas en room mengeling laten draaien zodat hij goed stevig is en blijft 🙂
Irene
Wat je eventueel ook kan doen is er een zakje klopfix door mengen (kanje Oa in Albert Heijn kopen). Ik maak regelmatig niet gebakken cheesecakes en dat helpt wel om het wat steviger te maken.
Shana
Ik ben zot van deze cheesecake! Maak hem nu weer voor Kerst, altijd zo lekker!
As Cooked By Ginger
Oh super leuk om te horen!
Pingback: