Chocolade,  Feestdagen,  Muffins & Gebakjes,  Snacks

Truffels met walnoot

Wat een heerlijk kerstmenu dit jaar, am I right? Al zeg ik het zelf! We zijn toegekomen bij deze truffels met walnoot, het aller laatste gerechtje van mijn kerstmenu – het toetje bij de koffie – Zeer belangrijk en niet te onderschatten. Het laatste gezellige moment, een koffietje drinken met een zoetje erbij. Om vervolgens, al dan niet met de broek open, door te zakken in de zetel en een filmpje te kijken.

Zoals ik al duizend keer gezegd heb: Kerst, de gezelligste periode van het jaar. I love it. Net zoals ik van deze truffels met walnoot hou. Ze zijn gemakkelijk op voorhand te maken, lekker nootachtig en toch zoet.

Benodigdheden, voor 16 truffels met walnoot:

50 g zachte boter

2 el ahornsiroop

1 zakje vanillesuiker

170 g poedersuiker

160 g walnoten

250 g melkchocolade

50 g pure chocolade

Bereiding:

Klop de boter, ahornsiroop, poedersuiker en vanillesuiker op met de elektrische garde. Rooster de walnoten en snijd ze in grove kruimels. Spatel onder de boter-suikermengeling en zet 30 minuten in de koelkast.

Rol ongeveer 16 balletjes van de mengeling en zet opnieuw een half uurtje in de koelkast.

Smelt de melkchocolade en dip de balletjes erin. Leg op bakpapier en zet een kwartiertje in de koelkast.

Smelt vervolgens de pure chocolade en sprenkel over de truffels. Bewaar de truffels in de koelkast.

Tips:

  • De walnoten moeten in grove kruimels gehakt worden. Je kan dit eventueel ook in de blender doen. Een aantal keer kort pulseren en klaar.
  • De balletjes in de chocolade dippen, is best een prutswerkje aangezien velen van ons, inclusief mezelf, geen professionele tools hebben hiervoor. Je kan het het gemakkelijkst met een tandenstoker of een vork doen. Je prikt de tandenstoker erin, dipt in de chocolade en het gaatje kan je erna met je vinger toemaken. Als je met een vork werkt, leg je het balletje op je vork en laat je na het dippen de truffel ook even uitlekken boven de kom.
  • Je kan eventueel afwerken met grof zeezout, extra walnootkruimels of gekarameliseerde walnoten. Als je het extra feestelijk wilt, kan je ook glittersuiker of feestelijke sprinkles gebruiken.
  • De hoeveelheid (16 truffels) is een richtlijn. Je kan de truffels zo groot of klein maken als je zelf wilt. Al maak je ze best niet te groot want dan wordt het niet meer smakelijk. Te veel is te veel 😉

Veel plezier met het maken én eten van deze truffels!

Liefs,

Laurence

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Niet overtuigd of zoek je extra inspiratie? Dan zijn deze kaneelvlinders een heel leuk en gemakkelijk ideetje of kan je altijd voor deze feestchocolade gaan. Volg me zeker ook op Instagram voor extra inspiratie!

Truffels met walnoot

As Cooked By Ginger
Heerlijke truffels met walnoot en melkchocolade. Leuk om te serveren bij de koffie als onderdeel van een lekker menu.
Totale tijd 2 uur
Gang Dessert, Gebak
Keuken Belgisch
Porties 16 truffels

Ingrediënten
  

  • 50 g boter zacht
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 175 g poedersuiker
  • 150 g walnoten geroosterd, in grove kruimels
  • 250 g melkchocolade
  • 50 g pure chocolade

Instructies
 

  • Klop de boter, ahornsiroop, vanillesuiker en poedersuiker op met de elektrische garde.
  • Spatel de walnoten eronder en zet 30 minuten in de koelkast.
  • Rol balletjes van het beslag en zet opnieuw 30 minuten in de koelkast.
  • Smelt de melkchocolade en dip de balletjes in de chocolade. Leg op een bakpapier en zet 15 minuten in de koelkast.
  • Smelt ondertussen de pure chocolade en sprenkel deze over de truffels. Bewaar in de koelkast.
Trefwoord Chocolade, Truffels, Walnoot

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept