Chocolade,  Muffins & Gebakjes

Zondag Bakdag: Chocolade muffins met stukjes witte chocolade

Heb ik overdreven met deze muffins? You tell me.. Chocolade muffins mét ook nog eens stukjes witte chocolade in. Eerder ‘chocolate heaven’ ja! Een mens mag zichzelf toch wel eens verwennen van tijd tot tijd, zeker? Ik vind alvast van wel en daarom besloot ik niet alleen de meest fluffy chocolade muffins te maken, maar ook nog eens stukjes witte chocolade toe te voegen. Wat een goed idee, al zeg ik het zelf.

Sinds mijn zwangerschap kan ik eerlijk zeggen dat ik van mijn suikerverslaving af ben. Ik kreeg in de helft van mijn zwangerschap te horen dat ik voorzichtig moest zijn met suiker. Nét geen diabetes. Dodged a bullet, maar ik was er wel erg van geschrokken. Ik? Altijd zo gezond? Bijna zwangerschapsdiabetes? HUH?! Dus drastisch was de beslissing: Even geen suiker meer, Ginger. Na een weekje tegen de cravings vechten, veel hoofdpijn en jup, een klein beetje agressie (IK WIL KOEKSKESSSSS EN WEL NU!), voelde ik me echt een stuk beter.

IMG_3359-2

Na de zwangerschap was het risico op suikerziekte weer weg, maar ik wou niet dat al mijn moeite verloren ging. Als ik nu een koekje of chocolade eet, is dat omdat ik daarvoor KIES en niet omdat ik het MOET hebben. Wat een verademing. Ik voel me er echt goed bij. Ik eet dus zeker nog wel gebak, koekjes en chocolade, want ja, ik bak ook gewoon heel erg graag en wil het ook niet helemaal laten, omdat ik vind dat dat niet moet.

Bon, genoeg gezeurd? Ik heb het alvast niet gelaten mijn tanden in twee van deze gigantische muffins te zetten. Smullen!

IMG_3363-2

Benodigdheden, voor 12 muffins:

175 g boter

150 g zwarte chocolade

200 g bruine suiker

50 g rietsuiker

4 eieren

100 g speltbloem (of tarwebloem)

1 tl bakpoeder

2 grote el cacaopoeder

150 g witte chocolade

IMG_3370-2

Bereiding:

Smelt de boter en de chocolade au bain-marie. Wanneer alles mooi samen versmolten is, doe je dit geheel in een grote mengkom. Voeg de bruine suiker en rietsuiker toe. Meng de eieren er één voor één onder en meng steeds met de garde. Zeef de bloem boven het geheel en voeg ook het cacaopoeder en bakpoeder toe. Meng alles tot één glad geheel.

Snijd de witte chocolade in stukjes en voeg deze toe aan het deeg.

Neem er de muffinplaat bij en doe de papiertjes erin. Giet het deeg erin tot aan de rand van de papiertjes.

IMG_3369-2

Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Elke oven is anders! Prik dus even in de muffins om te zien of ze gaar zijn of niet. Zo niet, zet je ze nog even bij.

Laat volledig afkoelen en dan hmmmm, genieten!

Groetjes,

Laurence

IMG_3376-2

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *