Chocolade,  Muffins & Gebakjes

Chocolade-pecan muffins

Zondag bakdag. Gezellig. Een heerlijke geur door het huis. Van vanille, chocolade, honing, koffie,… Vandaag van chocolade, dat was wel al duidelijk waarschijnlijk. En noten. Ik eet heel graag noten. Ik eet ze uit het vuistje als tussendoortje, draai ze onder de granola, nuttig ze gezouten voor het aperitief en gebruik ze voor gebak. Zoals nu. Lekker lekker lekker. Met noten kan je alle kanten uit dus. Zondag bakdag is topgezellig. Dat is een feit. En voor dit bakmoment deed ik mijn chocoladebijbel weer open. God, wat een heerlijk boek. Traditioneel, maar met echt supergoede recepten. En ik deel hier wat van met jullie. Met een paar kleine aanpassingen. Graag gedaan.

IMG_0859

Benodigdheden, voor ongeveer 14 muffins:

175 g boter

150 g pure chocolade, in stukjes

200 g basterdsuiker

50 g rietsuiker

4 eieren

1 vanillesuiker

110 g bloem

2 el cacaopoeder

115 g  pecannoten, grof gehakt

IMG_0855

Bereiding:

Laat de boter en de chocolade au bain-marie smelten en giet het mengsel over in een mengkom. Voeg er de verschillende soorten suiker aan toe en meng goed met een garde. Roer de eieren er één voor één onder. Zeef de bloem en het cacaopoeder boven de mengkom en spatel alles onder het mengsel. Roer als laatste de noten erdoor.

IMG_0856

Verwarm de oven voor op 180°C.

Vul een muffinplaat met het mengsel. Leg er eerst muffinpapiertjes in. Vul de vormpjes tot aan de rand. Ik had nog mengsel over en heb toen nog een siliconevorm van mini tulbandvormpjes gevuld. Hier maakte ik nog 4 tulbandjes van.

IMG_0860

Bak de muffins af in 30 minuten op 180°C. Laat ze volledig afkoelen.

Heerlijk genieten maar, met een kopje koffie erbij.

Enjoy!

IMG_0857

 

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *