Chocolade,  Koekjes

Zondag Bakdag: Oreo (like) koekjes

We gaan het even over Oreo’s hebben. Het koekje waarvoor mijn liefde groot is, maar wel met vlagen. Soms heb ik periodes dat ik er altijd zin in heb en soms verdwijnen ze dan weer een tijdje uit mijn gedachten en daarbij ook uit mijn koekenkast. Ik lust ze stiekem wel echt super graag. De gewone, maar zeker ook die met witte chocolade rond. Alé, wie vindt het uit. Zo lekker!

Ik had er in mijn tienerjaren ook best een haat-liefde verhouding mee. Liefde als in: Potverdikke wat zijn dat lekkere koekjes! En haat als in: Ik kan voor de rest van de dag niet meer glimlachen want ik heb gegarandeerd zwarte kruimels tussen mijn blokjes zitten. En nog erger, als je lichte elastiekjes had rond je blokjes, konden die nog lekker mee verkleuren ook. Oreo’s en spaghettisaus, dé vijanden van mensen met een beugel.

Bon, die tijd zijn we gelukkig al gepasseerd. De tijd van te lange benen voor je lichaam, gekke borstjes, lelijke brillen, onhippe middellijnen en broeken met veel te wijde pijpen. Haaa, the good old days.

Zullen we dan nu maar aan het bakken slaan?

Benodigdheden, voor 20 koekjes:

Voor de koekjes:

120 g boter

100 g suiker

1/2 ei (een ei loskloppen en de helft van nemen werkt het gemakkelijkst)

1 zakje vanillesuiker

150 g bloem

40 g cacaopoeder

1 kleine tl bakpoeder

snufje zout

Voor de vulling:

60 g boter

1 el volle room

1 zakje vanillesuiker

snufje zout

150 g bloemsuiker

Bereiding:

We beginnen met het maken van de koekjes. Meng de boter en suiker fluffy met de elektrische garde. Voeg het ei en de vanillesuiker toe en mix opnieuw.

Zeef de bloem boven een mengkom en voeg er het bakpoeder, cacaopoeder en het zout aan toe en meng. Voeg in twee keer toe aan het botermengsel. Mix tot een glad geheel.

Vorm een bal van het deeg, draai het in plasticfolie en leg zo’n twee uurtjes in de koelkast.

Verwarm nadien je oven voor op 180°C. Bebloem je werkvlak en rol het deeg uit. Steek vormpjes uit de koekjes (ongeveer de grootte van Oreo’s), leg ze op de bakplaat (waar je een vel bakpapier opgelegd hebt) en bak 12 minuten. Laat volledig afkoelen.

Vervolgens maken we de vulling door de boter samen met de room, het zout en de vanillesuiker op te kloppen met de elektrische garde. Voeg vervolgens de bloemsuiker toe en meng opnieuw met de garde.

Neem de helft van de koekjes en smeer er een kleine theelepel van het mengsel op. Druk de andere helft van de koekjes er bovenop. Tadaaaaa, klaar!

Bewaar ze in de koelkast zodat de vulling stevig blijft en geniet ervan.

Groetjes,

Laurence

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *