Ovenschotels,  Pasta,  Veggie

Lasagne van gegrilde groentjes

Om één of andere reden eet ik echt graag lasagne en dat moet zeker niet altijd de klassieke zijn. Er is iets aan de laagjes, kaas, groentjes,… dat het zo heerlijk maakt om je tanden in te zetten. Toch? Het is ook een geweldig gerecht om te maken wanneer je gasten over de vloer krijgt. Je kan het altijd op voorhand klaarmaken en gewoon de oven in poppen et voilà. Je kan de hele avond bij je gasten zitten en moet gewoon af en toe gaan kijken.

Je kan er ook veel mee experimenteren. Duizend-en-één verschillende combinaties uittesten. Het kan allemaal en vandaag gaan we voor gegrilde groentjes. Veggie, veggie, veggie. Maar hé, de kaas die hebben we er niet uitgelaten, hoor.

IMG_2894-2

Benodigdheden, voor 2 personen:

8 lasagnevellen (ongeveer)

1 aubergine

2/3 courgette

1 rode paprika

100 g emmentaler

30 g bloem

30 g boter

500 ml melk

peper, zout, oregano, basilicum

IMG_2880-2

Bereiding:

Snijd de aubergine en courgette in schijfjes en de paprika in reepjes. Leg alle groentjes op een bakplaat (ik had er twee nodig hiervoor). Sprenkel er olijfolie over en kruid de groentjes met peper, zout en oregano en basilicum. Zet 30 minuten in de oven (180°C).

Wanneer de groentjes bijna klaar zijn, maak je de bechamelsaus. Smelt de boter in een sauspan en voeg dan de bloem toe. Meng tot een roux en giet er dan de melk bij. Breng aan de kook en blijf roeren met de garde tot de saus de gewenste dikte heeft. Kruid met peper en zout.

IMG_2889-2

Neem er een ovenschotel bij en vet de bodem in met een klein beetje olijfolie. Leg er een laagje aubergine in, dan courgette en dan paprika. Leg er enkele vellen lasagne over en dan de helft van de bechamelsaus. Dan de rest van de groentjes: aubergine, courgette, paprika. De rest van de lasagnevellen en eindig met de bechamelsaus. Verdeel er de emmentaler over en zet 35 minuten in een voorverwarmde oven.

Smikkel het volledige ding op! Enjoyyyyyyy!

IMG_2896-2

 

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *