Feestdagen,  Soep

Courgette-witloofsoep met heilbot en hazelnoten

Als rasechte soepboer doe ik niets liever dan een berg groenten bij elkaar gooien, er soep van maken en dan zien wat er gebeurt. Geloof me, ik heb de bal al héél vaak misgeslagen met deze methode, maar af en toe komt er een echte topper van en daar schep ik dan letterlijk en figuurlijk mee op.

Ik maakte dit soepje als deel van mijn nieuwjaarsmenu. Ik gebruikte hem als hapje. Een klein portietje dus. Al kan je dit gerust ook als voorgerecht tijdens een etentje serveren en op een doordeweekse avond zou ik het zeker en vast ook als hoofdgerecht eten. Hoogst multifunctioneel dus, deze lekkernij.

unnamed

Benodigdheden, voor 2 grote porties en 6 hapjes:

3/4 courgette

2 witloofstronken

1/2 groentebouillonblokje

200 g gerookte heilbot

handvol hazelnoten

currypoeder, paprikapoeder, kurkuma

peper, zout

olijfolie

unnamed-7

Bereiding:

Snijd de courgette in stukken en doe hetzelfde met de witloof. Vergeet niet eerst de bittere kern te verwijderen. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pot op het vuur. Voeg 1/2 tl currypoeder, 1/2 tl paprikapoeder en 1/4 tl kurkuma toe. Laat de kruiden even meestoven en voeg meteen de courgette en witloof toe. Meng goed en laat de groenten even aanbakken. Kruid met peper en een beetje zout (de heilbot en het bouillonblokje zijn ook al zout dus let op dat je niet teveel zout toevoegt). Voeg vervolgens het water toe. Ik deed er 1,5 groot glas bij. Zorg dat de groentjes beginnen te zweven. Voeg ook het halve groentebouillonblokje toe. Laat ongeveer een kwartiertje koken en mix dan glad.

Schep de soep in kommetjes. Scheur de gerookte heilbot in stukjes en voeg deze toe aan de soep. Snijd de hazelnoten grof en voeg ook toe.

Heel erg lekker en hartverwarmend.

Smakelijk!

unnamed-1

 

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *