Aperitief,  Feestdagen

Aperitief: Nachos met gekruide scampi

Alweer een toppertje van een aperitief. Ook deze was een onderdeel van mijn aperitief bij nieuwjaar en opnieuw erg lekker. Nieuwjaar is een echt aperitief-festijn. Toch? Op het gemakje hapje na hapje na hapje na hapje binnenspelen. Zalig! Belangrijk is er voor te zorgen dat je wel veel hapjes kan eten, maar niet het gevoel hebt dat je helemaal vol zit nog voor je aan tafel gaat. Tips? Zet géén versnaperingen tussendoor op tafel, maar blijf bij je hapjes. Zet bijvoorbeeld geen kommen chips, kaasblokjes en nootjes op tafel als je van plan bent meerdere hapjes te serveren Anders zal niemand je voorgerecht, hoofdgerecht, dessert nog op krijgen, dat garandeer ik je. Laat ook voldoende tijd tussen je hapjes. Begin op tijd met je feestje zodat je voldoende tijd kan tussen laten. Serveer voldoende drank erbij en niemand die het kommetje chips zal missen. Perfect!

unnamed-4

Benodigdheden, voor 4 personen:

8-10 scampi’s

nachos (ronde bij voorkeur)

kerstomaten

verse bieslook

currypoeder, gedroogde peterselie, gedroogde basilicum

peper, zout

olijfolie

Afwerking: limoen

unnamed-3

Bereiding:

Easy, peasy, lemonsqueezy. Maak de scampi’s op voorhand klaar. Ontdooi ze en verwijder de schel en het darmkanaal. Snijd de scampi’s dan in klein stukjes. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan op het vuur. Voeg 1 tl paprikapoeder toe en stoof mee. Voeg de scampi’s toe en kruid met peper, zout, peterselie en flink wat basilicum. Laat een paar minuten bakken, haal van het vuur als de scampistukjes gaar zijn en laat afkoelen. Dek vervolgens af en bewaar in de koelkast totdat je klaar bent om je hapje te serveren.

unnamed-5
Dit is hoe ik het hapje serveerde de avond zelf.

Als je je hapje wilt serveren, neem je een paar ronde nachochips en leg je daar wat koude scampistukjes op. Werk af met een schijfje kerstomaat en verse, versnipperde bieslook en eventueel wat limoensap (ik serveerde de limoen apart zodat de gasten konden kiezen).

TIP: Ik had per persoon twee hapjes voorzien en had nog scampi’s over. Deze deed ik in een potje en ik legde er een paar blaadjes chips extra bij zodat de gasten zichzelf konden bij bedienen.

Heerlijk en een succes bij de gasten.

Enjoy!

unnamed-2

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *